Călin Popescu Tăriceanu: În cazul Ponta, lucrurile pot duce la concluzia că e o încercare de lovitură de stat

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul PLR, este de părere că situația care îl vizează pe premierul Victor Ponta poate fi privită și ca "o încercare de lovitură de stat".

"Lucrurile acestea, până în final, privite cu detașare din exterior, pot să îi ducă pe foarte mulți la concluzia că este o încercare de lovitură de stat, pentru că lovitura de stat înseamnă înlăturarea unui regim ales democratic prin instituțiile de forță ale statului", a declarat Tăriceanu, luni, la Senat.

Întrebat dacă consideră că este un gest de normalitate faptul că un prim-ministru numește în Guvern persoane de pe urma cărora a beneficiat de anumite avantaje materiale, Tăriceanu a replicat: "Această idee de a-l acuza pe prim-ministru de conflict de interese este aberantă, deoarece cunoașteți care sunt mecanismele prin care sunt numiți membrii Guvernului. În primul rând, există câteva filtre în partidele politice, unde nominalizările se discută și se votează. Apoi, mai există filtrul Parlamentului — cel mai important, care dă votul de învestitură și, în final, președintele care semnează decretul de numire".

Citește și: Bogdan Chirieac: Victor Ponta ar putea fi victimizat

Totodată, președintele Senatului a oferit și un exemplu de situație fictivă pentru a-și susține afirmația referitoare la conflictul de interese.

"Înainte de a fi prim-ministru am avut nevoie de o consultație medicală. Acea consultație să presupunem, vorbesc de un caz fictiv, că mi-a fost acordată de către o mare somitate medicală în domeniu care putea să fie un ipotetic ministru al Sănătății. Vreți să spuneți că numirea acelei personalități în funcția de ministru al Sănătății ne duce în situația de conflict de interese? Și Sănătatea gestionează enorm de mulți bani", a mai spus acesta.

Călin Popescu-Tăriceanu a reiterat, de asemenea, sprijinul pe care reprezentanții PLR îl oferă premierului Victor Ponta în ciuda situației care îl vizează, fiindcă este vorba despre un "dosar făcut în pripă".

Citește și: Victor Ponta, procedură de urgență în Parlament pentru cererea DNA

"Avem o serie de informații care au apărut în spațiul public. Am urmărit ieri cu foarte multă atenție câteva elemente din prezentarea premierului, care mi-au întărit convingerea că este un dosar făcut în pripă, fără niciun fel de fundamentare. Vreau cu toții să luăm notă de ceea ce spunea doamna Kovesi, că este o pură coincidență că s-a suprapus cu moțiunea de cenzură. Așa de mare este coincidența că tot domnia sa ne-a declarat cu multă inocență că marțea trecută, în momentul în care solicitarea încuviințării reținerii și arestării preventive a domnului Șova a fost refuzată de Senat, au hotărât să declanșeze urmărirea împotriva premierului", a arătat Tăriceanu.

Totodată, el a adăugat că formațiunea politică pe care o conduce nu a fost, nici de această dată, invitată la Palatul Cotroceni pentru consultări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel