Călin Popescu Tăriceanu, despre avantajul vacanței electorale a parlamentarilor: Scutim cheltuieli

Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și candidat la Președinție, consideră că prin vacanța electorală a parlamentarilor se face economie la cheltuielile cu deplasarea, apreciind că Parlamentul nu se evaluează după câte legi a votat, ci după calitatea lor. "Parlamentul nu este fabrică de legi", a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

"Ştiu că există o atitudine critică din partea opiniei publice, vreau însă să vorbesc foarte sincer. Prefer o atitudine de acest gen decât ipocrizia legată de ideea că trebuie Parlamentul să funcţioneze şi să dea cât mai multe legi. Parlamentul nu este fabrică de legi. Un parlament nu se evaluează după câte legi a votat, ci după calitatea lor. Decât să hotărâm să facem lucrări în plen şi să constatăm după aceea din motive obiective că toţi sunt plecaţi în campanie electorală, şi din partea majorităţii, şi din partea opoziţiei - subliniez - şi să suspendăm lucrările, dar sigur să trebuiască să facem cheltuieli inutile cu deplasările şi cu funcţionarea restului componentelor, prefer să avem această atitudine corectă şi să nu se ascundem, aş spune după deget, în timpul campaniei electorale", a declarat președintele senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citează Mediafax.

Citește și Parlamentul intră în vacanță. Cristina Pocora, critici dure

Preşedintele Senatului a afirmat că "parlamentarii sunt vectorii cei mai importanţi de comunicare ai partidelor".

Senatorii vor lucra începând cu data de 6 octombrie în circumscripţiile electorale, cel mai probabil până după al doilea tur de alegeri, care va fi organizat pe 16 noiembrie.

Camera Deputaţilor va lucra săptămâna aceasta doar la nivelul comisiilor parlamentare, potrivit deciziei Biroului permanent, urmând ca ulterior să se stabilească cum își vor desfășura activitatea deputații pe perioada până la alegerile prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel