Călin Popescu-Tăriceanu, audiere în Comisia Juridică

Sebastian Florea / 27 noi 2018 / 07:11 Salveaza PDF Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu
Descriere foto: Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu este audiat marţi în Comisia juridică a Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale, va fi audiat marţi, începând cu ora 10,00, în Comisia juridică. Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie

Călin Popescu-Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din el preşedintele Senatului a afirmat că acesta 'nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri'.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, în urmă cu două săptămâni, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului. Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.

Vezi și: Tăriceanu, aviz urmărire penală. SRS: Dragnea nu poate să spună

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84