Călin Nistor: DNA este cea mai afectată instituţie de OUG 7

Calin Nistor
Calin Nistor

Direcţia Naţională Anticorupţie este cea mai afectată instituţie de OUG 7/2019, care a modificat legile Justiţiei, consideră procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor. 

"Cred că DNA este cea mai afectată instituţie de OUG 7, pentru că, de pe data de 20 martie, practic, DNA nu mai are şeful de secţie. Potrivit arhitecturii DNA, şefii de secţie sunt foarte importanţi, pentru că verifică rechizitoriile făcute de procurorii din secţii, verifică rechizitoriile făcute de şefii de servicii şi, în situaţia în care un şef de serviciu este recuzat, practic tot şeful de secţie va verifica rechizitoriul.

De asemenea, soluţionează plângerile la actele de urmărire penală ale procurorilor. De pe 20 martie, rămân fără funcţii deoarece solicitarea noastră de prelungire a delegării a fost respinsă de Secţia pentru procurori, pornind de la aplicarea OUG 7. După data de 20 martie, la acele secţii unde nu avem procurori şefi de secţie vor fi probleme legate de verificarea rechizitoriilor. Cu mine nu a discutat niciodată domnul ministru al Justiţiei (despre OUG 7 - n.r.)", a declarat Nistor, care a participat, miercuri, la prezentarea bilanţului activităţii pe 2018 a Ministerului Public. 

Cât priveşte faptul că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European, Călin Nistor nu a dorit să comenteze. "O felicit şi mai mult nu am de comentat", a spus procurorul-şef interimar al DNA. 

Vezi şi: Kovesi, prima reacţie după votul din comisia LIBE

Ilie Năstase, condamnat. Decizie de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel