Călin Georgescu, dosar penal pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război - surse

Călin Georgescu - George Simion/ Foto Facebook
Călin Georgescu - George Simion/ Foto Facebook

S-ar fi deschis un dosar penal pe numele lui Călin Georgescu pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război, conform unor surse.

Conform unor informații, un dosar penal ar fi fost deschis pe numele lui Călin Georgescu pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război, transmit surse Realitatea Plus.

VEZI ȘI: AUR, posibilă desființare: Călin Georgescu, propunerea lui Simion la președinția partidului, încalcă Legea 217/2015

Conducerea AUR sabotează propriul partid, ba chiar încearcă să determine desființarea acestuia, pentru fapte penale. 

După comunicatul în care Simion și Târziu minimalizează Holocaustul, Călin Georgescu face declarații stupefiante despre Zelea Codreanu, Ion Antonescu și neagă crimele legionarilor. Legea 217/2015 consideră infracțiuni astfel de fapte. Cei care încalcă legislația pot ajunge la închisoare, iar partidul din a cărui conducere fac parte poate fi desființat.

Călin Georgescu a fost propus de George Simion președinte de onoare al partidului, în 24 ianuarie, la Iași. Propunerea nu a fost încă validată în forurile statutare.

”L-am întrebat pe Călin Georgescu de ce îl consideră Erou pe Corneliu Zelea Codreanu. Mi-a dat un răspuns stupefiant: pentru că s-a luptat pentru moralitate”, scrie Dan Andronic pe Facebook. ”Despre Holocaust nu a știut ce să spună, iar finalul este apoteotic! Asasinarea lui Duca, Armand Călinescu, Madgearu, Iorga sunt exemple de istorie falsificată. Cred că cineva are interesul să termine AUR, altfel nu-mi explic greșelile incredibile din ultimele săptămâni”, își încheie postarea analistul citat.

”Dacă nu vrei să ții cont de demonstrații, ești ori rău intenționat, ori ignorant”

Virgil Nițulescu, directorul Muzeului Țăranului Român se arată, de asemenea, revoltat de declarațiile lui Georgescu. ”Citesc că a declarat că Zelea Codreanu și Antonescu au făcut ”și fapte bune”, dar că despre alte fapte (se prezumă, cele rele), nu se poate pronunța, pentru că trebuie să le demonstreze istoricii. Păi, istoricii le-au demonstrat! Pe alea bune nu trebuie să le demonstreze istoricii? Doar pe alea rele? Pe alea bune le știe dl. Georgescu de la el de-acasă? Despre faptele bune și faptele rele pe care le-au făcut personajele istorice, ele nu mai trebuie demonstrate, pentru că au fost, deja, demonstrate. Dacă nu vrei să ții cont de demonstrații, ești ori rău intenționat, ori ignorant”, scrie Nițulescu. Vedeți aici mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel