Calendar Ortodox februarie 2019. Întâmpinarea Domnului, sărbătoare 2 februarie

Calendar Ortodox februarie 2019. Întâmpinarea Domnului, sărbătoare 2 februarie. Pe data de 2 februarie este prăznuită "Întâmpinarea Domnului".

Calendar Ortodox februarie 2019. Întâmpinarea Domnului, sărbătoare 2 februarie. Mântuitorul este dus la Templu de Fecioara Măria și dreptul Iosif pentru împlinirea Legii, care prevedea că orice întâi născut de parte bărbătească să fie afierosit lui Dumnezeu în a 40 a zi de la naștere. În acest moment se făcea și curățirea mamei.

Calendar Ortodox februarie 2019. Întâmpinarea Domnului, sărbătoare 2 februarie. În Templu sunt întâmpinați de dreptul Simeon și prorocița Ana. Potrivit Tradiției, dreptul Simeon a făcut parte din traducatorii Pentateuhului din limbă ebraică în greacă. În momentul în care a ajuns la textul "Iată Fecioară va luă în pântece și va naște fiu", a înlocuit termenul "fecioară" cu "femeie". Pentru necredința să, Dumnezeu i-a făgăduit că nu o să moară până nu va vedea pe Mesia născut din Fecioară (Luca 2, 25-26).

Tradiții


Calendar Ortodox februarie 2019. Întâmpinarea Domnului, sărbătoare 2 februarie. Tot în această zi, spiritualitatea populară păstrează sărbătoarea numită Stretenie sau Ziua Ursului. Se consideră că în această zi anotimpul rece se confruntă cu cel cald, sărbătoarea fiind un reper pentru prevederea timpului calendaristic.

Calendar Ortodox februarie 2019. Întâmpinarea Domnului, sărbătoare 2 februarie. Oamenii puneau schimbarea vremii pe seama comportamentului paradoxal al ursului, numit Al Mare sau Martin. Pentru a câștiga bunăvoința animalului sălbatic, ei așezau pe potecile pe unde obișnuia să treacă acesta, bucăți de carne sau vase cu miere de albine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel