Calendar ortodox 2017. Ce NU trebuie să faci la Lăsata Secului de carne

Românii ortodocși se pregătesc să intre în Postul Mare. Duminică, potrivit calendarului ortodos este Lăsara secului de carne.

Duminică, 19 februarie, este ziua în care creştinii ortodocşi îi pomenesc pe Sf. Ap. Arhip, Filimon și soția sa, Apfia

Aceştia au fost ucenici ai Sfântului Apostol Pavel și l-au propovăduit pe Hristos mort și înviat. Lui Filimon, soției acestuia, Apfia, și lui Arhip, li se adresează Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Filimon: "... iubitului Filimon, împreună lucrător cu noi și surorii Apfia și lui Arhip, cel împreună oștean cu noi... ". (1: 1-2)

Cu toții au avut un sfârșit martiric, fiind uciși cu pietre în timpul împăratului Nero (54-68).

Duminica Infricosatei Judecati deschide saptamana în care creştinii ortodocşi se pregătesc pentru inceputul Postului Mare. Intre duminica aceasta si Duminica izgonirii lui Adam din rai este condensata intreaga istorie a mantuirii neamului omenesc, pentru ca dupa aceea, pe parcursul Postului Mare, timpul acesta al istoriei sa fie cumva rastignit pentru a fi indumnezeit.

[citeste si]

De fapt, Duminica aceasta ne ajuta sa gandim ca toti vom muri si ca toti vom ajunge la un moment dat sa fim judecati de Dumnezeu, si avem sansa in timpul Postului Mare, prin pocainta, sa dobandim un raspuns bun la aceasta judecata.

Duminica viitoare, 26 februarie, are loc Lasata Secului de branza, lapte, oua si peste.

Ce sa nu faci la Lasata Secului de carne

1. Nu e bine sa imprumuti obiecte sau bani in aceasta zi. Se spune ca daca faci asta vei avea parte numai de pagube, iar sarbatorile nu vor fi unele fericite.

2. Nu e bine sa consumi mancarea nesarata. Batranii spun ca daca te zgarcesti la sare si ceilalti se vor zgarci cand le vei cere ajutorul.

3. Nu e bine sa depui eforturi fizice mari ori sa speli haine in aceasta zi. Daca faci asta risti sa atragi necazuri nu doar asupra ta ci si asupra celor dragi tie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel