Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie 2021

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie 2021. Pe data de 6 octombrie, este prăznuit Sfântul Apostol Toma.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie 2021. Sfântul Apostol Toma a făcut parte din cei Doisprezece Apostoli ai lui Hristos. A vestit Evanghelia lui Hristos în India, unde a murit ca un martir. A fost omorât cu lancea de cinci soldaţi. Moaştele Sfântului Apostol Toma au fost aduse la Edessa, în anul 165, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie 2021. Apostolul Toma nu a crezut mărturia Apostolilor că Hristos a înviat: "Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede" (Ioan 20, 25).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 octombrie 2021. Cuvintele Mântuitorului: "Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune coasta Mea şi nu fii necredincios, ci credincios" (Ioan 24, 27), sunt o invitaţie în a ne descoperi că natura umană nu este desfiinţată prin Înviere. Natura umană pe care Hristos a asumat-o nu s-a pierdut în dumnezeire, ci a fost transfigurata. Aşadar, arătarea către Toma a pus în lumina existenţa celor două firi în Hristos. Nu întâmplător, în prima duminică după Paşti, se cântă "Nepărăsind sanurile pământeşti, Te-ai arătat pe pământ purtător de trup" (Penticostarul, 1912, pag. 73).

Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru îndeplinirea unei dorințe

”Sfinte Preacuvioase Părinte Arsenie, îndreptător al sufletelor noastre și tămăduitorul bolilor sufletești și trupești, ca cel ce ai împodobit cu adânc de cunoaștere a făpturii omenești, te rugăm în vreme de durere și mâhnire, caută cu milă spre noi păcătoșii fiii tăi și mijlocește către Preabunul nostru Mântuitor, iertare de păcate și vindecare de toată neputința. Părinte Sfinte care ai mare îndrăzneală în fața Tronului Ceresc, te chemăm cu lacrimi, dar cu nădejde ca cele spre vindecare sufleteasca și trupească, spre mântuire și sfințire, le vom dobândi prin tine, cel ce ne-ai încredințat prin aceste cuvinte: Dăruiește-ne binecuvântarea ca să purtăm crucea vieții spre înviere și luminare desăvârșită. Doctor și tămăduitor de orice suferință, te rugăm, vindecă- ne pe noi, fiii tăi și pe cei ce îi aducem în lacrimi și rugăciuni la crucea sfântă a mormântului tău, izvorâtor de pace, har și binecuvântarea ta de bun si sfânt Părinte, iți mulțumim și te rugăm să ne fii mereu aproape cu rugăciunea și ajutorul ce ni-l aduci din Cerul Sfânt spre slava marelui si minunatului nostru Dumnezeu si spre a sufletelor noastre mântuire. Amin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel