Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 ianuarie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 ianuarie 2019. Pe data de 3 ianuarie sunt prăznuiți Sfântul Proroc Maleahi și Sfântul Mucenic Gordie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 ianuarie 2019. Sfântul Proroc Maleahi a trăit cu patru sute de ani înainte de întruparea Domnului şi a profeţit în timpul lui Ezdra. Cartea profetului Maleahi redă mustrările adresate de Dumnezeu lui Israel, prin el şi profeţia despre Mesia, îndemnând poporul la pocăinţă, scrie creștinortodox.ro. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 ianuarie 2019. Numele "Maleahi" se traduce ca "înger". A primit acest nume pentru că vorbea fata în faţă cu îngerul Domnului şi pentru că păzea îngereasca curăţie. A murit de tânăr şi a fost îngropat la un loc cu părinţii săi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 ianuarie 2019. Sfântul Mucenic Gordie a trăit în vremea lui Licinius al Romei (308-324). Din cauza persecuţiilor împotriva creştinilor, Gordie a renunţat să mai fie ostaş şi s-a retras în munţi. Revine în cetate în ziua prăznuirii lui Marte, zeul războiului, ca să-L mărturisească pe Hristos, potrivit crestinortodox.ro. Refuzând să lepede de credinţa în Hristos, din porunca împăratului, i s-a tăiat capul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel