Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 noiembrie 2019 - Dezlegare la pește

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 noiembrie 2019. Pe data de 24 noiembrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 noiembrie 2019. Sfântul Clement s-a născut la Roma şi a fost contemporan cu Sfinţii Apostoli. Îşi pierde mama şi cei doi fraţi într-un naufragiu, scrie crestinortodox.ro. La vârsta de 24 de ani, Sfântul Clement decide să plece să-şi caute părinţii şi fraţii. Este momentul când îl întâlneşte pe Sfântul Barnaba şi pe fraţii săi deveniţi ucenicii Sfântului Petru. Îşi va întâlni şi părinţii.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 noiembrie 2019. Clement este hirotonit episcop în Roma, după Lin şi Anaclet, înainte ca Petru să fie răstignit de către Nero. A convertit la creştinism mulţi necredincioşi. Pentru că nu slujeşte zeilor, va fi supus la multe chinuri în vremea împăratului Domitian (81-96) şi ucis în anul 101.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 noiembrie 2019. I s-a legat de grumaji o ancoră de fier şi a fost aruncat în mare. Aşa va trece la cele veşnice Sfântul Clement. În fiecare an, la pomenirea sfântului, apa se depărtează de mal până la locul în care el şi-a dat duhul, oferindu-le creştinilor posibilitatea de a ajunge la el pe uscat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel