Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 martie 2019

Ema Apostu / 21 Martie 2019 / 08:18 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 martie 2019. Pe data de 22 martie, este prăznuită Sfântul Vasile de Ancira

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 martie 2019. Sfântul Vasile de Ancira a mucenicit sub arieni, în vremea domniei împăratului Constantiu. El era cunoscut pentru râvna sa de a apăra dreapta credinţă ortodoxă, scre crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 martie 2019. Urmând la tronul împărătesc împăratul Iulian Apostatul, acesta a început a prigoni puternic pe creştini. Sfântul Vasile cel din Ancira a mustrat public necredinţa împăratului şi a fost aruncat în închisoare.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 martie 2019. Când împăratul a căutat să-l câştige de partea sa pe sfânt, Sfântul Vasile i-a răspuns, zicând: „Eu în Hristos al meu cred, pe Care tu îl lepezi pe când El ţi-a încredinţat ţie împărăţia aceasta pământească; de aceea va fi luată ea de la tine, foarte curând."

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 martie 2019. Acesta a poruncit ca trupul sfântului să fie jupuit de viu în fâşii de piele. După alte câteva zile, împăratul a venit iar la el și a luat o fâşie de piele şi, aruncând-o la picioarele lui, zise: „Apucă şi mănâncă, împărate, căci dulce îţi este ţie acest fel de hrană, iar mie Hristos îmi este Viaţa!".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 martie 2019. Împăratul a plecat din Ancira, iar chinuitorii şi-au continuat porunca până ce sfântul şi-a dat duhul.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27