Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 noiembrie - Sfântul cu puteri asupra demonilor

Ema Apostu / 19 noi 2019 / 16:05 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 noiembrie. Pe data de 20 noiembrie, este prăznuit Sfântul Grigorie Decapolitul.


Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 noiembrie. Sfântul Grigorie Decapolitul s-a născut în oraşul Irinopolis din Decapolea Isauriei, în sud-estul Asiei Mici, în jurul anilor 780-790. Ajunge la o mănăstire din Decapole, la egumenul Simeon, un frate al mamei sale. Aici rămâne timp de 14 ani. Se retrage într-o peşteră, unde Dumnezeu îl îndeamnă să părăsească peştera, să poată fi de folos şi altora, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 noiembrie. Ajunge în Tesalonic, unde este găzduit într-o mănăstire de către egumenul Marcu. Se îmbarcă pe o corabie şi ajunge la Roma. Sfântul avea o putere deosebită asupra demonilor. Multe persoane stăpânite de duhuri necurate au fost vindecate, în urma rugăciunilor sale.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 20 noiembrie. În ciuda bolii de care suferea, Grigorie pleacă din Tesalonic la Constantinopol pentru a se întâlni cu unchiul său eliberat din temniţă. Trece la cele veşnice la 20 noiembrie 842. Moaştele sale au ajuns în ţara noastră în 1498, la Mănăstirea Bistriţă, din judeţul Vâlcea.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28