Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 martie - Ocrotitorul celor căsătoriți

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 martie. Pe 2 martie, sunt prăznuiți Sfântul Teodot și Sfântul Nicolae Planas.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 martie. Pe 2 martie 2019 se împlinesc 87 de ani de la trecerea la cele veşnice a Sfântului Nicolae Planas, ocrotitorul celor căsătoriţi. Sfântul Nicolae Planas este cunoscut că ocrotitor al celor căsătoriţi deoarece multe sunt familiile care, în urma rugăciunilor către sfânt, au dobândit liniştea, scrie crestinortodox.ro. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 martie. Sfântul Teodot s-a născut în Galatia (Asia Mică) şi a fost episcop al cetăţii Cirene din Cipru. Teodot le cerea păgânilor să se închine lui Hristos. Când Sabin, conducătorul insulei Cipru, l-a sfătuit pe Teodot să se lepede de Hristos, acesta a răspuns:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 martie. "Dacă ai şti tu bunătatea Dumnezeului meu, în Care îmi pun eu nădejdea, şi Care în urma acestor chinuri mă va încununa pe mine cu fericită nemurire, şi tu ai vrea să suferi aceste chinuri numai să dobândeşti ceea ce am."

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 martie. Este întemniţat şi supus la diverse chinuri. A fost pus pe un grătar de fier sub care s-a aprins un foc; apoi i-au fost bătute cuie în tălpi şi a fost pus să meargă. Sfântul Teodot a fost eliberat în vremea Sfântului Constantin cel Mare şi a trecut la cele veşnice în anul 326.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy