Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2019. De-aici vin mătăniile făcute în biserică

Ema Apostu / 14 mai 2019 / 08:32 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2019. Pe data de 15 mai, este prăznuit Sfântul Pahomie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2019. Sfântul Pahomie a luptat în armata împăratului Constantin, în faimoasa bătălie împotriva lui Maxenţiu. În vremea aceea era păgân. Primeşte Botezul şi se retrage în pustia Tebaidei, alături de pustnicul Palamon.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2019. După zece ani, ajunge în Tabenisi, unde un înger i s-a înfăţişat înainte îmbrăcat în rasă de schimonah şi i-a dăruit o tăbliţă pe care se afla înscrisă pravila unei mănăstiri cu viaţa de obşte, scrie crestinortodox.ro. Acest înger i-a poruncit să întemeieze o astfel de mănăstire chiar în Tabenisi. Zideşte multe chilii, şi prin lucrarea Sfântului Duh ele vor ajunge să fie locuite de monahi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2019. Dacă Sfântul Antonie cel Mare este socotit a fi întemeietorul vieţii pustniceşti, Sfântul Pahomie este considerat întemeietorul vieţii manăstireşti de obşte.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 mai 2019. Și metăniile (plecăciune până la pământ sau îngenunchere şi ridicare însoţită de semnul Sfintei Cruci şi de o rugăciune) sunt atribuite Sfântului Pahomie cel Mare.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22