Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 martie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 martie 2021. Pe data de 11 martie, este prăznuit Sfântul Sofronie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 martie 2021. Sfântul Sofronie s-a născut la Damasc, în Siria de astăzi, în jurul anului 550. În anul 570, călătorind prin Palestina pentru a se închina la Locurile Sfinte, intra în Mănăstirea Sfântului Teodosie cel Mare, situată în apropierea Ierusalimului, ca ucenic al monahului Ioan Moshu, scrie crestinortodox.ro. Cei doi sfinţi devin apărători ai credinţei ortodoxe împotriva monotelismului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 martie 2021. Îmbolnăvindu-se de o grea boala de ochi, a fost vindecat de Sfinţii Chir şi Ioan. În anul 634, Sfântul Sofronie este ales în demnitatea de patriarh al Ierusalimului. Scrisoarea de intronizare sau sinodala, concentrează învăţătura sa hristologica.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 martie 2021. După ce prezintă învăţătura despre Sfânta Treime şi întrupare, el abordează principiul fundamental al hristologiei: în Hristos se afla un ipostas său persoana şi două naturi sau firi. El nu vorbeşte despre două voinţe, însă, întrucât vorbeşte despre două lucrări, acest lucru este implicit.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 martie 2021. Sfântul Sofronie a fost de faţă la aducerea din exilul persan a Cinstitei Cruci, pe care Hristos a fost răstignit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel