Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 11 august 2018 - Cruce neagră

Sărbătoare
Sărbătoare

Pe data de 11 august, este prăznuit Sfântul Nifon.

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 11 august 2018 - Cruce neagră Sfântul Ierarh Nifon s-a născut în ţinutul Peloponez din sudul Greciei, în perioada 1434-1440. În anul 1483 este chemat la slujirea arhierească, în scaunul de Mitropolit al Tesalonicului, iar după numai trei ani, ajunge patriarh al Constantinopolului.

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 11 august 2018 - Cruce neagră Sfântul Nifon ajunge în Mănăstirea Sfântului Ioan Prodromul (Botezătorul) din insula prezenta în faţa oraşului Sozopolis (Bulgaria de azi). După numai doi ani şi câteva luni, este din nou exilat de turci în Adrianopol. Aici îl va cunoaşte pe domnitorul Radu cel Mare al Ţării Româneşti, care îl va aduce în 1504 în Tara Românească pentru a conduce şi reorganiza Biserica.

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 11 august 2018 - Cruce neagră Sfântul Nifon se retragă la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte, apoi la Mănăstirea Dionisiu, unde moare, pe 11 august 1508.

Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 11 august 2018 - Cruce neagră Moaştele au fost depuse în Mănăstirea Curtea de Argeş, în anul 1949 au fost mutate în Biserica „Sf. Dumitru", Catedrala Mitropoliei Craiovei, iar din ziua de 26 septembrie 2009 se află în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. 

Moaștele Sfântului Nifon, în proporție importantă, se află depuse la Catedrala din Târgoviște.
Ele au fost aduse de la Mânăstirea Dionisiu din Muntele Athos și de la Catedrala din Craiova, și așezate în Catedrala Eparhială din Târgoviște, la 26 septembrie 2009, într-o ceremonie impresionantă, cu participarea Patriarhului României, a unor membri ai Sfântului Sinod, precum și a unor personalități ale vieții noastre publice și a peste 20.000 credincioși.

Moaştele au fost depuse în Mănăstirea Curtea de Argeş, iar în anul 1949 au fost mutate în Biserica „Sf. Dumitru", Catedrala Mitropoliei Craiovei, unde se afla şi în prezent, pentru o mai
corectă acuratețe, ar putea arăta astfel: Moaştele au fost depuse în Mănăstirea Curtea de Argeş, în anul 1949 au fost mutate în Biserica „Sf. Dumitru", Catedrala Mitropoliei Craiovei, iar din ziua de 26 septembrie 2009 se află în Catedrala Mitropolitană din
Târgoviște.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Citește și: Calendar Creștin-Ortodox. Sărbătoare 10 august 2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel