Calea Victoriei redevine pietonală pe 2 şi 3 septembrie

Cea de-a treia ediţie a evenimentului 'La pas pe Calea Victoriei' se va desfăşura pe 2 şi 3 septembrie, din program făcând parte activităţi menite să readucă atmosfera Bucureştiului interbelic pe una dintre cele mai importante străzi din centrul oraşului. 

'Animatori pe picioroange, portretişti şi caricaturişti, defilarea cu monocicluri, mimi, lustragii, muzicieni stradali, cinematograf în aer liber, ateliere de creaţie, ateliere de caligrafie, teatru pentru copii, expoziţie de fotografie, tradiţionala 'Bătaie cu flori', alături de produse şi preparate culinare diverse sunt doar câteva dintre atracţiile pe care bucureştenii le vor putea descoperi în cele două zile de sărbătoare din Capitală. (...)

Manifestările artistice stradale au reprezentat în perioada interbelică un motiv de distracţie şi destindere, Calea Victoriei fiind un loc preferat de promenadă al bucureştenilor, în care aceştia alegeau să îşi petreacă o bună parte din timpul liber', a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat. Astfel, pe segmentul de la intrarea dinspre piaţa Victoriei, până la intersecţia cu strada George Enescu, calea Victoriei va redeveni pietonală. Evenimentele se vor desfăşura în intervalul orar 10,00-21,00.

'Calea Victoriei, dominată de unele dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti, este un punct de reper şi pentru arta şi istoria românească prin numărul muzeelor aflate pe traseul acesteia. Astfel, pe 2 şi 3 septembrie, pe Calea Victoriei vor putea vizitate şi cele trei muzee, care vor avea un program prelungit pe parcursul evenimentului, după cum urmează: Muzeul Municipiului Bucureşti - Casa Filipescu-Cesianu, intervalul 10,00 - 21,00; Muzeul Naţional 'George Enescu', în intervalul 10,00 - 20,00; Muzeul Naţional de Artă al României, în intervalul 9,00 - 21,00', a precizat PMB. 'Bătaia cu flori', unul dintre obiceiurile îndrăgite în perioada interbelică, dar care datează încă din anul 1890, va fi reconstituită şi anul acesta, pe 2 septembrie, de la ora 18,00.

Ediţiile anterioare ale evenimentului 'La pas pe Calea Victoriei' au avut loc în lunile aprilie şi iunie. Accesul la toate activităţile din cadrul evenimentului organizat de PMB, prin creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, va fi gratuit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel