Calea Victoriei, pentru pietoni și bicicliști

Calea Victoriei va suferi modificări majore, potrivit unui proiect propus de Primăria Capitalei. Astfel, de la Guvern până la Cheiul Dâmboviței, Calea Victoriei va putea fi străbătută la pas de către pietoni.

„Practic, proiectul va completa acţiunea iniţiată şi realizată deja de anul trecut, de la Piaţa Naţiunilor Unite şi până la Bulevardul Elisabeta. Se va renunţa la o arteră de bandă de circulaţie şi se va împărţi în mod egal pentru trotuare”, spune Mario Kuibuş, arhitectul coordonator al Planului Integrat de Dezvoltare Urbană pentru Bucureşti, iniţiat în urmă cu trei ani de Primăria Capitalei.

Lucrările pentru proiectul de lărgire a trotuarelor de pe Calea Victoriei vor începe cel mai devreme în toamnă. În cea mai mare parte a Căii Victoriei vor fi două artere de circulaţie, iar de-a lungul arterei vor fi construite şi piste pentru biciclete, ce vor mărgini trotuarele.

Costul estimativ al proiectului de reorganizare a Căii Victoriei este de aproximativ nouă milioane de euro, conform gandul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel