Calea Luminii, eveniment unic în România, la Târgoviște, în Joia Mare

Calea Luminii continuă tradiția și anul acesta, la Târgoviște, în Joia Mare din Săptămâna Patimilor.

Mii de târgovișteni și nu numai aleg în această după-amiază să participe la Calea Luminii, eveniment ce se desfășoară de peste 20 de ani, în vechea cetate de scaun a Țării Românești, la inițiativa artistului plastic Mihai Șerbănescu, scrie dbonline.ro.

Astăzi, 21 aprilie, începând cu orele 18.00, are loc o nouă ediție a evenimentului, în cadrul căreia vor fi aprinse 2023 de candele. După slujba Deniei celor 12 Evanghelii, din fața Catedralei Mitropolitane, până în Piața Mihai Viteazul, mii de candele vor lumina seara Joii Mari, aducând speranță și întărirea credinței.

"Pune municipiul Târgoviște pe harta națională a evenimentelor deosebite"

”A fost o idee care a prins, care s-a dezvoltat și care, de fiecare dată, în Joia Mare, pune municipiul Târgoviște pe harta națională a evenimentelor deosebite din preajma Sărbătorilor Pascale. Așa că și în acest an se va organiza la Târgoviște Calea Luminii , joi, începând cu ora 18:00, în zona Catedralei Mitropolitane, Piața Mihai Viteazul, iar târgoviștenii și dâmbovițenii sunt așteptați într-un număr cât mai mare”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului, în cadrul unei conferințe de presă.

"Mulțumesc primarului, viceprimarului că au lăsat acest gest să se întâmple… E ușor, și am văzut de-a lungul timpului, să pui piedică. Dar cu toate piedicile, de 23 de ani, Calea Luminii a fost neîntreruptă, chiar și în anul 2020 atunci când un om de suflet, domnul Ioniță Vasile, a permis ca într-un spațiu de-al dumnealui să se scrie Calea Luminii 2020 – Târgoviște din 300 de lumânări cumpărate împreună cu câțiva prieteni. Mulțumesc și reprezentanților Arhiepiscopiei și mulțumesc târgoviștenilor pentru participarea lor și nu numai lor, pentru că vin oameni din multe locuri. Vă mulțumesc tuturor și vă aștept la Calea Luminii”, a transmis artistul plastic Mihai Șerbănescu.

Vezi și: Joia Mare. Părintele Crângașu, despre semnificația gestului unic făcut de Iisus Hristos la Cina cea de Taină - Video

Săptămâna Patimilor. Cea mai puternică rugăciune în Joia Mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel