Calea Europeană: Ce înseamnă în România Justiția independentă cerută de Bruxelles?

calea
calea

Reprezentanții PSD, PNL și PDL comenteaza la TVR1, pe Calea Europeana, vineri seara, de la 18.50, ultimul raport pe Justiție al Comisiei Europene. Ce înseamnă Justiția independentă cerută de Bruxelles și cât de bine stă România la acest capitol, aflați de la europarlamentarul PNL Renate Weber, europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu, de la PSD și vice-președintele PDL, Sulfina Barbu.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu acuză de partizanat Comisia Europeană în evaluarea politică din ultimul raport MCV. În plus, europarlamentarul a declarat că are o viziune mai critică decât a Comisiei asupra funcționării Justiției, iar în privința măsurilor de integritate, ca prioritare ar trebui să fie contractele încheiate în regim de incompatibilitate și nu incompatibilitatile în sine.

Europarlamentarul PNL Renate Weber a comentat șansele României de a convinge statele membre să permita aderarea Romăniei la Schengen, arătând că “e greu când, seara, Președintele României spune că suntem cu un picior în prăpastie și a doua zi îi spune Președintelui Consiliului European că suntem buni de primit în Schengen”.

La rândul său, vicepreședintele PDL, Sulfina Barbu a evidențiat aprecierile Comisiei asupra funcționarii DNA, ANI, CCR sau ICCJ, punând accent pe problemele semnalate în zona politică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel