Căldura, furnizată mai devreme. Firea: Oamenii îmi scriu că le este frig în case. Asta voi face

AGERPRES
AGERPRES

Gabriela Firea anunţă că va propune în Parlament modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

"Mai devreme, caldurā in case! Printre primele initiative parlamentare ca senator de Bucuresti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic. Voi depune imediat dupa depunerea juramantului un Proiect de lege de amendare a Legii Termoficarii, astfel incat toamna sa se poata furniza caldura mai devreme in apartamente si institutiile racordate, fata de cat prevede acum cadrul legislativ.

Un prim pas in aceasta directie l-am facut ca primar general, in 2018 cand, la soliciarea noastra, a fost modificata hotararea de guvern 117/1994. Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinta : media pe 3 zile intre orele 20.00 si 6.00, pentru care se asteaptau 10 grade prin lege. Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte tarziu la caldura, pentru ca intervalul era 18.00 - 6.00. Foarte mare! Deci, se dârdâia toamna tarziu in case", transmite Gabriela Firea.

Ce alte modificări propune Gabriela Firea

"La cererea cetatenilor care imi scriu si acum, ca le este frig in case, din cauza acestor restrictii legale, propun micsorarea si mai mult a acestui interval, cu inca 3 ore, adica de la 22.00 la 7 dimineata. Astfel incat, in momentul in care se resimte, deja, rece in apartamente si birourile racordate la sistemul centralizat, sa se poata furniza agentul termic. Acest lucru se poate realiza prin lege votata in Parlament, cum am precizat anterior, sau printr-o hotarare a Guvernului (cadrul legal existent in prezent este art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16.05.2018).

Propun, de asemenea, ca persoanele si familiile care cer amanarea livrarii agentului termic, din cauza problemelor financiare, sa fie sprijinite, astfel incat sa nu se imbolnaveasca, stand in frig, in propria casa", anunţă Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel