Calcule oficiale: Legalizarea prostituţiei ar creşte PIB-ul României

Anul trecut, femeile care practică cea ma veche meserie din lume ar fi câştigat 180 de milioane de lei. Institutul Naţional de Statistică a numărat prostituatele din România şi a făcut câteva calcule. 

180 de milioane de lei! Atât ar fi câştigat anul trecut femeile care practică cea ma veche meserie din lume. Institutul Naţional de Statistică a numărat prostituatele din România şi a făcut şi calcule. S-a ajuns la concluzia că veniturile femeilor de moravuri uşoare ar echivala cu 0,03 procente din PIB. - See more at: http://stiri.tvr.ro/calcule-oficiale--legalizarea-prostitutiei-ar-creste-pib-ul-romaniei_51289.html#sthash.qonk7ET7.dpuf

Astfel, s-a ajuns la concluzia că veniturile femeilor de moravuri uşoare ar echivala cu 0,03 procente din PIB.

Cifrele l-au determinat pe ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, să susţină că legalizarea prostituţiei ar aduce venituri considerabile la buget.

Uniunea Europeană a cerut ca toate tranzacţiile economice să fie incluse în calculul PIB. Cum prostituţia este considerată o tranzacţie, specialiştii români au crezut de cuviinţă să aibă în vedere aceste aspecte.

Date oficiale privind aceste câştiguri nu există, astfel că au fost utilizate datele oferite de  ONG-uri. Rezultatele au fost obţinute înmulţind numărul prostituatelor cu preţul mediu cerut, cu numărul mediu de clienţi şi cu zilele lucrătoare. Astfel, s-a ajuns la 180 de milioane de lei, cifra de afaceri în domeniul prostituţiei pentru 2013.

Mai slab ca în anii trecuţi

În anul 2009, din prostituţie se câştiga în jur de 330 de milioane de lei.

Institutul de Statistică a calculat tarifele şi pe regiuni. Prostituatele din sud vestul României câstigă cel mai puţin. Cele mai scumpe preţuri sunt în Bucureşti: o prostituată care îşi oferă serviciile în cluburile cu lux poate cere şi 100 de euro unui singur client, arată datele oficiale.

Citește și: Prostituatele locale din Salzburg își vor recupera un milion de euro. De la cine vor primi banii 

Biserica Ortodoxă Română se opune vehement. Patriarhul Daniel a declarat în mai multe rânduri că prostituţia este o formă de sclavagism, contrară libertăţii persoanei şi demnităţii umane.

Însă, prostituţia în România nu mai este infracţiune potrivit noului Cod Penal, dar femeile prinse că oferă astfel de servicii pot fi amendate.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în România sunt între 27 şi 45 de mii de femei care îşi oferă serviciile sexuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel