Călătorii gratuite în Europa pentru tineri

Varianta Omicron în Europa. Cehia şi Austria confirmă primele cazuri, la persoane revenite din sudul Africii
Varianta Omicron în Europa. Cehia şi Austria confirmă primele cazuri, la persoane revenite din sudul Africii

15.000 de tineri vor avea posibilitatea să călătorească gratuit în Europa, printr-un program lansat de către Uniunea Europeană. 

15.000 de tineri în vârstă de 18 ani vor avea posibilitatea să călătorească gratuit prin Europa în această vară, în cadrul unui program intitulat DiscoverEU. 

Iniţiativa, apărută printr-o propunere a Parlamentului European, are un buget de 12 milioane de euro în 2018, pentru a finanţa biletele de transport. Programul va fi deschis în iunie pentru candidaţii în vârstă de 18 ani la 1 iulie, printr-un site pe internet, Portalul european al tineretului. 

Detaliile privind înscrierea în program vor fi comunicate la jumătatatea lunii mai

El vizează să le ofere celor 15.000 de tineri ocazia de a călători prin Europa în această vară, pentru a descoperi bogatul patrimoniu cultural al continentului, pentru a intra în contact cu alte persoane, pentru a cunoaşte alte culturi şi pentru a descoperi astfel ceea ce uneşte Europa, a indicat Comisia într-un comunicat. 

[citeste si]

Candidaţii selecţionaţi vor trebui să urmeze un itinerariu prestabilit, cu trenul, autobuzul, feribotul şi cu avionul în unele cazuri. Călătoria lor va dura până la 30 de zile şi va include între una şi patru destinaţii străine. 

Un juriu se va ocupa de selecţia finală a primilor 15.000 de beneficiari, în timp ce un al doilea val de candidaturi ar putea fi deschis în semestrul al doilea dacă rămân resurse bugetare. 

Mai multe detalii privind iniţiativa vor fi publice la jumătatea lunii mai pe site-ul Portalul european al tinereţii, a precizat Comisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel