Călătorii gratuite cu metroul şi trenul spre Otopeni. Cine beneficiază

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Mai multe categorii pe persoane vor putea circula gratuit cu metroul și trenul spre Otopeni.

Deţinătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, valabile în ziua meciului până la ora 23:59 şi în ziua următoare, personalul acreditat UEFA - voluntari şi mass-media - vor beneficia de gratuitate la transportul cu metroul, precum şi pe linia de cale ferată Bucureşti-Otopeni, pe toată perioada desfăşurării turneului la Bucureşti, respectiv în perioada 10 - 29 iunie 2021, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, scrie Agerpres.

4 evenimente organizate în cadrul turneului UEFA EURO 2020

"În anul 2014, Guvernul României a emis Garanţia nr. 03.01. din data de 09.04.2014, care a fost ulterior reconfirmată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în data de 24 aprilie 2020, prin care acesta şi-a asumat faptul că va acorda gratuitate la transportul public local, deţinătorilor de bilete la meciurile organizate în cadrul turneului final UEFA EURO 2020.

Prin adresa cu nr. 30/31.05.2021 Ministerul Tineretului şi Sportului a solicitat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii acordarea gratuităţii la transportul public local (transport public cu metroul şi pe linia de cale ferată Bucureşti-Otopeni) în ziua meciului şi pentru a doua zi, deţinătorilor de bilete la meciurile organizate în cadrul turneului, precum şi pentru personalul implicat în organizare şi persoanele acreditate la turneu, pe întreaga perioadă de desfăşurare (10-29 iunie 2021). În România vor avea loc în Bucureşti 4 evenimente organizate în cadrul turneului UEFA EURO 2020, în 13, 17, 21 şi 28 iunie", se arată în Nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind acordarea unor gratuităţi anumitor categorii de participanţi la Campionatul EURO 2020.

Conform documentului, necesitatea aprobării în regim de urgenţă a prezentului proiect de act normativ este dată de faptul că lipsa acordării acestor gratuităţi la transportul cu metroul, precum şi pe linia de cale ferată Bucureşti-Otopeni, pentru personalul acreditat UEFA - voluntari şi mass-media, pentru toată perioada desfăşurării turneului UEFA EURO 2020, ar crea dificultăţi în desfăşurarea şi în participarea personalului în mod activ la organizarea acestui eveniment de importanţă europeană, precum şi de faptul că este necesară asigurarea unui transport facil, rapid, ecologic şi pentru evitarea unor ambuteiaje pe reţeaua rutieră, care ar face imposibilă participarea la evenimente a deţinătorilor de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020.

Eliberare bilete și decontare

Eliberarea titlurilor de călătorie se va face pe baza biletului de acces la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, respectiv pe baza legitimaţiei oficiale pentru personalul acreditat UEFA - voluntari şi mass-media, prevede proiectul de act normativ la art. 2. Decontarea gratuităţilor la transportul pe calea ferată şi cu metroul, prevăzute la art. 1, se va face prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu încadrare în bugetul aprobat, către operatorii de transport feroviar şi cel de transport cu metroul, în baza deconturilor asumate pe propria răspundere.

Cea de-a XVI-a ediţie a turneului final al Campionatului European de Fotbal - EURO 2020, organizat de UEFA, se va derula în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021, pentru prima oară în mai multe oraşe de pe continent, în total 11: Amsterdam (Ţările de Jos), Baku (Azerbaidjan), Bucureşti (România), Budapesta (Ungaria), Copenhaga (Danemarca), Glasgow (Scoţia), Londra (Anglia), München (Germania), Roma (Italia), Sevilla (Spania) şi Sankt Petersburg (Rusia), conform www.frf.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0