Câinii fără stăpân din România, preferaţii nemţilor, englezilor şi austriecilor. Care este motivul

Câinii maidanezi din România, preferaţi pentru adopţie în străinătate. Sursa: Facebook
Câinii maidanezi din România, preferaţi pentru adopţie în străinătate. Sursa: Facebook

În ultimii ani, tot mai mulţi câini fără stăpân din România au plecat din adăposturi spre Marea Britanie, Germania sau Austria, unde au fost adoptaţi. 

Un voluntar în cadrul adăpostului "Ajutaţi-l pe Lăbuş" din Galaţi, a explicat care sunt motivele. 

"La ei sunt sterilizaţi şi nu se găsesc pe stradă, iar cei din adăpost sunt foarte agresivi. Noi avem foarte mulţi si pe stradă şi în adăpost. Ei caută câini de companie, pentru socializare. Căţeii noştri sunt prietenoşi, nu sunt deloc agresivi. Noi avem grijă să vorbim şi să socializăm cu ei. În plus, oamenii din străinătate au căpătat încredere în noi. Le trimitem căţei sănătoşi, cu acte în regulă”, povesteşte voluntara, conform Adevărul.

"Pentru a-şi alina singurătatea mulţi oameni din străinătate doresc un animal de companie. Acum cu pandemia au stat mult în casă şi au simţit nevoia să aibă un suflet lângă ei. Ne bucură mult că cei din străinătate nu sunt deloc pretenţioşi şi că adoră maidanezii noştri. Adoptă bătrânei pentru a le oferi un cămin cald şi zile linişte, adoptă căţei orbi, cu handicap, rămaşi cu trei picioare, în urma unor accidente, căţei care au suferit diverse traume. Sunt bucuroşi că le pot oferi o viaţă mai bună. Voluntarii noştri ţin legătura cu părinţii adoptivi, ne trimit poze cu animăluţele. Cei din străinătate au prins încredere şi ne caută”, spune Corina Grigore, adminstratorul Asociaţiei Help Lăbuş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel