Câinii comunitari din sectorul 1 intră pe mâna prostituatelor şi cerşetorilor

adapostul_de_caini_
adapostul_de_caini_

Vin vremuri  grele pentru prostituatele şi cerşetorii din sectorul 1 ai Capitalei de săptămâna viitoare. Conform unei hotărâri a consiliului local, aceştia vor fi nevoiţi, printre altele,  să îngrijiască de cei 600 de maidanezii aflaţi în adăpostul de la Odăi.

De acelaşi tratament vor avea parte şi persoane condamnate pentru neplata unor amenzi contravenționale pentru deranjarea liniștii publice, parcare neregulamentară sau alte contravenții, potrivit primăriei de sector.  Aceleaşi categorii de persoane vor curăța spațiile verzi din parcuri, spitale, școli sau alte unități din subordinea Primăriei Sectorului 1, conform unei decizii a Consiliului Local al Sectorului 1.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, această hotărâre vine în sprijinul aplicării Legii 155/2010 – a Poliției Locale, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală privind obligaţia persoanei condamnate sau minorului de a presta o activitate neremunerată într-o instituţie de interes public; a Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2.355/2008 pentru aprobarea Procedurii privind supravegherea executării obligaţiei persoanei condamnate sau minorului de a presta o activitate neremunerată într-o instituţie de interes public impusă de către instanţa de judecată; precum și a Protocolului - Cadru de Colaborare nr. 12284/13.07.2009 încheiat între Poliţia Locală a Sectorului 1 şi Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

"La nivelul sectorului 1, există mii de amenzi neachitate, aplicate unor persoane care fie nu au respectat regulile de circulație, fie liniștea și ordinea publică sau curățenia în spațiile publice. Nu mai vorbesc despre sancțiuni aplicate în cazul cerșetoriei, prostituției, sau în cazul celor care folosesc domeniul public, așa zișii 'parcangii', pentru a încasa diverse taxe. Împotriva acestor persoane ne vom îndrepta în instanță și, în urma sentinței judecătorești, vom obliga acești contravenienți la muncă în folosul comunității", a declarat directorul general adjunct al Poliției Locale Sector 1, Iosif Bălan.

Obligația de a presta o activitate neremunerată se aplică numai persoanelor fizice condamnate de o instanță fie pentru neplata amenzilor, fie pentru alte tipuri de contravenții, care au domiciliul sau reşedinţa în sectorul 1, precizează edilii.

La solicitarea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Poliţia Locală a Sectorului 1 va transmite în scris, pentru fiecare caz în parte, natura activităţilor ce pot fi prestate de către persoana condamnată, pe raza Sectorului 1.

Primele persoane vizate sunt cele care au acumulat mai mult de două amenzi pentru contravenții privind menținerea curățeniei în spațiile publice: cei care au lăsat în urma lor gunoaie la picnicuri, în parcuri sau care nu au curățat trotuarele de dejecțiile animalelor de companie, mai spun edilii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel