Câine vopsit, bătaie cu biciul aplicată de tatăl a trei fetiţe din Alba

Un câine pătat cu vopsea verde reprezintă motivul pentru care cele trei fetiţe de 6, 8 şi 11 ani, din comuna Stremţ, judeţul Alba, au fost bătute rău cu biciul de către tatăl lor, victimele şi mama acestora fiind internate marţi într-un centru pentru protecţia mamei şi copilului ce aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba. 

Atât fetele, cât şi mama lor au fost consiliate de un psiholog al DGASPC Alba şi vor putea rămâne în centrul de protecţie maternal pentru o jumătate de an, cu posibilitatea prelungirii acestui termen cu încă şase luni. 'Mama şi cele trei fetiţe vor fi găzduite într-un centru maternal unde vor putea rămâne pentru o perioadă de şase luni, iar dacă se impune, termenul se poate prelungi cu încă şase luni. În acest centru, mamei şi celor trei fetiţe li se va asigura consiliere şi suport din partea personalului instituţiei. Mama îşi va putea continua serviciul, iar fetele vor fi supravegheate în acest timp', a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al DGASPC Alba, Valentin Frăcea.

Bărbatul le-ar fi lovit cu biciul după ce ar fi observat un câine al familie pătat cu vopsea verde

Potrivit acestuia, din discuţiile purtate cu victimele a rezultat faptul că bărbatul le-a lovit pe fetiţe cu biciul după ce ar fi observat că un câine al familiei era pătat cu vopsea verde, provenită, cel mai probabil, dintr-un tub de spray.

Tatăl fetelor ar fi susţinut că ele l-ar fi vopsit pe căţel şi deoarece copilele au negat totul, bărbatul ar fi început să le lovească cu biciul. Verificările efectuate de specialiştii DGASPC Alba au mai arătat că bărbatul este cunoscut ca un individ mai violent, însă până acum nu au fost alte cazuri în care acesta să fie implicat pentru agresarea celor din familie. Atât mama, cât şi tatăl fetelor au câte o slujbă şi câştigă un salariu.

Bărbatul a fost reținut de polițiști

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Stremţ, judeţul Alba, a fost reţinut de poliţişti după ce şi-a bătut propriile fetiţe cu biciul, victimele, care au vârstele de 6,8 şi 11 ani prezentând lovituri pe aproape tot corpul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, cazul a intrat în atenţia poliţiştilor duminică seara, după ce un angajat al unui centru de zi din comuna Stremţ, frecventat de cele trei copile, a atenţionat autorităţile că fetiţele prezintă lovituri pe corp. Poliţiştii au intervenit imediat şi, în câteva ore, bărbatul a fost reţinut, el urmând să fie prezentat procurorilor în vederea obţinerii unei mandat de arestare preventivă.

'Din cercetările efectuate, bărbatul le-ar fi bătut cu un bici pe fetiţe. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti duminică noaptea. El este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie', a mai precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Alba. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel