Câine căzut într-o prăpastie, salvat de salvamontişti şi poliţişti

Un câine căzut într-o prăpastie de mai multe zile, probabil speriat de petardele folosite în preajma Revelionului, a fost salvat, miercuri, de salvamontişti şi de poliţiştii locali din Odorheiu Secuiesc.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat, pentru AGERPRES, că scâncetele câinelui se auzeau de mai multe zile, iar o persoană care deţine o dronă a mers în zonă şi a reuşit să vadă animalul şi locul exact în care se află.

Persoana în cauză a anunţat dispeceratul Poliţiei Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc că patrupedul este blocat pe dealul Budvar, într-un loc greu accesibil şi periculos şi a trimis o dronă care furnizat imaginile cu ajutorul cărora s-a aflat locul precis al câinelui.

O echipă de salvamontişti, din care a făcut parte şi un poliţist local, membru al Serviciului Salvamont Harghita, s-a deplasat la faţa locului şi cu ajutorul echipamentelor de căţărare a reuşit să ajungă la animalul captiv şi să-l salveze în siguranţă.

Conducerea Poliţiei Locale din Odorheiu Secuiesc a precizat, într-o postare pe Facebook, că, din informaţiile obţinute, câinele a ajuns în respectivul loc în urmă cu o săptămână, în preajma Revelionului şi s-ar fi ascuns din cauza zgomotelor puternice produse de petarde.

Sursa citată a mai arătat că animalul a fost transportat la un medic veterinar, care a constatat că nu deţine microcip de identificare, motiv pentru care se solicită ajutorul tuturor cetăţenilor pentru a-i putea găsi stăpânul.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a menţionat că nu este prima intervenţie de acest fel a salvatorilor montani, aceştia venind şi în ajutorul altor animale aflate în dificultate, cum ar fi o pisică sau o barză.

Foto: Poliția Locală Odorheiu Secuiesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel