Câine, captiv în apa înghețată: "Oamenii au auzit schelălăitul". Ce s-a întâmplat cu animalul

Pompierii dejeni au au fost chemați de mai mulți localnici din Petrești, după ce un câine a căzut apele îngheţate ale Someşului.

Conform ISU Cluj, cel mai probabil gheaţa a cedat în momentul când animalul a încercat să traverseze râul şi acesta a fost prins în golul creat.

"Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui şi au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă). Barca de o persoană s-a spart la contactul cu gheaţa tăioasă şi numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieşi la mal. Oamenii inimoşi nu s-au descurajat şi au solicitat ajutorul pompierilor dejeni", au transmis presei reprezentanţii ISU Cluj.

Folosind barca de salvare, militarii au reuşit să spargă cu lopeţile gheaţa pe o distanţă de circa 10 metri şi să ajungă în apropierea câinelui, care începea deja să prezinte semne de epuizare. Pompierii militari au reuşit să-l elibereze dintre sloiuri, însă animalul a fugit imediat ce a fost adus la mal, fără a da şansa salvatorilor să îl încălzească şi să îl ducă într-un loc protejat.

Câinele a fost găsit de o tânără care își caută animalul pierdut

"Am fost şi aseară şi astăzi de dimineaţă în căutarea câinelui! Am găsit cățelul, dar nu este al meu! Seamănă foarte bine cu al meu. Ce pot să vă spun este că este bine câinele, a supraviețuit nopții geroase, este uscat şi doarme în fân. I-am dus şi ceva de mâncare. Chiar dacă nu este al meu, e un suflet şi contează foarte mult. Am încercat să-l iau la mine în maşină, să-l duc la un medic, însă nu m-a lăsat să pun mâna pe el. Am ataşat şi o poză! Vă mulţumesc pentru tot şi îmi cer scuze pentru confuzie", a scris femeia pe Facebook.

Vezi și: Copil îngropat în zăpadă, salvat de un câine

Un tată și-a călcat intenționat copilul cu mașina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel