Cahill, despre modelul de succes al lui Jannik Sinner, noul campion la Australian Open: Aspirăm să fim la fel de buni ca el

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Darren Cahill l-a lăudat pe Jannik Sinner, campionul de la Australian Open, și a arătat care sunt obiectivele viitoare.

Darren Cahill este unul dintre antrenorii lui Jannik Sinner, primul italian care a obținut un trofeu de Grand Slam, după victoria spectaculoasă în fața lui Daniil Medvedev. 

Mai mult, Cahill a intrat în istoria tenisului, fiind primul antrenor din toate timpurile care conduce 4 jucători diferiți spre câștigarea unui titlu de Grand Slam, între aceștia fiind și Simona Halep, cu trofeul de la Roland Garros din 2018. 

În ciuda reușitelor, tehnicianul australian a refuzat să-și atribuie un merit special pentru succesul lui Sinner, subliniind că Simone Vagnozzi, celălalt antrenor al italianului, este principalul artizan, chiar dacă Cahill și-a adus un aport important în finala de duminică, sfaturi care l-au ajutat pe Sinner să schimbe cursul meciului în care a fost condus cu 2-0 și 4-4, în setul trei.

FOTO: captura video Twitter @Australian Open

Sinner (22 de ani) a mărturisit în conferința de presă că nu vrea să se oprească la acest trofeu, iar Darren Cahill a întărit această idee, subliniind că obiectivul italianului, care l-a învins pe Djokovic, campionul en-titre, în semifinale, este să devină mai bun decât Carlos Alzaraz, cel mai tânăr lider mondial din istoria tenisului și deținătorul a două trofee de Grand Slam.

”Alcaraz a fost un impuls pentru Jannik. Absolut. Nu există nicio îndoială văzând jucători tineri reușind este o motivație. Nu doar Jannik, toată lumea vrea să fie ca Alcaraz.

Dacă jucătorii văd că unul dintre compatrioții lor sau cineva din generația lor are succes, vor să fie ca el. Apoi analizează ce fac, de ce au succes și cum îl vor repeta. Carlos a fost un pionier pentru mulți jucători tineri și suntem recunoscători pentru asta.

Este o plăcere să-l privesc jucând. Aspirăm să fim la fel de buni ca el și sperăm că într-o zi vom fi mai buni decât el, dar acum îl urmăm pe Carlos și vom continua să facem asta”, a spus Cahill la conferința de presă, citat de puntodebreak.com, scrie Eurosport.

”Anul trecut a fost cu adevărat important pentru el”

Simone Vagnozzi, antrenorul care lucrează mai mult cu Sinner pe partea tehnico-tactică, a spus și el că se aștepta la acest rezultat.

”Am fost destul de siguri că Jannik e capabil să ajungă în această etapă, să câștige acest titlu. Anul trecut a fost cu adevărat important pentru el, cu sfârșitul anului în care a reușit să-i învingă consecutiv pe Daniil și Carlos.

Primul titlu Masters 1000 de la Toronto a fost cu adevărat important, pentru că a fost primul și totul se face pas cu pas. Acum va ieși pe teren cu mai multă încredere”, a spus Vagnozzi.

Citește și: Rohan Bopanna, cel mai în vârstă jucător din istorie, câștigător de Grand Slam

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel