Cafenelele cu animale exotice, tot mai căutate. Oamenii pot interacționa cu viețuitoarele

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Cafenelele cu animale exotice în care oamenii pot interacționa cu ele au devenit un boom în China. 

Numărul cafenelelor care oferă clienţilor posibilitatea de a interacţiona cu animale din ce în ce mai exotice este în creştere la Shanghai, informează AFP vineri, scrie Agerpres. 

Deja populare în Extremul Orient, mai ales în Coreea de Sud şi Japonia, acest tip de cafenele face acum furori şi în cel mai mare oraş din China.

De la izbucnirea epidemiei de COVID-19, cafenele cu animale exotice au suscitat însă îngrijorarea unora, care văd în acest tip de localuri terenuri fertile pentru o posibilă transmitere de boli la oameni.

De la mamifere la reptile 



Dincolo tradiţionala ofertă de câini şi de pisici, zeci de cafenele din Shanghai oferă acum clienţilor posibilitatea de a interacţiona cu o gamă întreagă de animale, de la mamifere la reptile.

Fenomenul este parţial încurajat de reţelele de socializare, unde mai mulţi clienţi încântaţi publică fotografiile făcute cu micile creaturi, contribuind astfel la popularitatea acestor cafenele.

Amplasată chiar în centrul Shanghai-ului, "Raccoon Cafe" oferă clienţilor posibilitatea de vedea opt ratoni.

"Mi se par foarte drăguţi", a declarat pentru AFP Qin Siyu, o jucătoare profesionistă de volei care a descoperit cafeneaua prin intermediul fotografiilor făcute de o prietenă.

Taxă de intrare



Vizitatorii plătesc o taxă de intrare de 98 de yuani (13 euro), însă uneori, comportamentul imprevizibil al animalelor îi împiedică să savureze cu adevărat o băutură sau o gustare.

De la izbucnirea epidemiei de COVID-19, proprietara unităţii, Cheng Chen, a vândut doar băuturi îmbuteliate pentru a evita contactul dintre animale şi mâncarea destinată clienţilor.

Cheng Chen povesteşte că nu a ştia prea multe despre ratoni înainte de a-şi deschide cafeneaua, la sfârşitul anului 2020, şi admite că înţelege preocupările oamenilor cu privire la prezenţa acestor mamifere într-o cafenea.

"Nu există reglementări specifice. De fapt, reglementările privind animalele de companie sunt relativ inexistente în China", recunoaşte ea.

Legi mai stricte



Cheng Chen mărturiseşte că speră la legi mai stricte, în special pentru ca animalele să nu cadă în mâinile unor oameni nu atât de bine intenţionaţi cum este ea.

Însă cafenele din Shanghai nu se opresc la a-şi lăsa vizitatorii să interacţioneze cu ratoni: porci miniaturali, marmote, raţe, iguane şi şopârle gecko încântă clienţii în alte unităţi similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel