Cadavrele mai multor copii și femei au fost aduse de valuri pe o plajă din Libia

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Mai multe fotografii în care apar cadavrele mai multor copii și femei, aduse de valuri pe o plajă din Libia, au fost publicate de o organizație caritabilă din Spania. 

Organizația caritabilă Proactiva Open Arms din Spania a făcut publice mai multe imagini cu cadavre de copii și femei. Trupurile neînsuflețite au fost găsite pe o plajă din Libia, fiind aduse de valuri, scrie BBC.

Organizația non-guvernamentală susține că trupurile neînsuflețite ar fi ale migranților care au încercat să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

„Suntem șocați. Când oamenii încearcă să fugă din Libia, nu ar trebui să fie abandonați pe mare. Ar trebui să existe o operațiune de căutare și salvare, pentru a proteja viețile celor aflați pe mare. Mediterana este cel mai mare cimitir din lume.”, a declarat un reprezentant al organizației Proactiva Open Arms din Spania.

După ce a văzut imaginile, premierul italian Mario Draghi a declarat că „imaginile cu cadavre de bebeluși și copii mici aduși de valuri pe o plajă din Libia sunt inacceptabile”.

Nu este clar când au plecat victimele din Libia și ce s-a întâmplat cu nava lor

Fondatorul organizației, Oscar Campus, a publicat imaginile pe Twitter. Acolo, el a precizat că trupurile neînsuflețite ar fi rămas pe plajă timp de trei zile.

Totuși, jurnalista Nancy Porsia susține că un cunoscut de-ai săi a descoperit cadavrele, sâmbătă. Autoritățile ar fi în îngropat trupurile migranților în aceeași zi, în cimitirul Abu Qamash.

Potrivit The Guardian, copiii ar fi călătorit cu părinții lor pe una dintre bărcile plecate din Libia în ultimele zile. 

Un purtător de cuvânt al unui departament ONU pentru migrație din Italia a transmis că nu este clar când au plecat victimele din Libia și nici ce s-a întâmplat cu nava pe care s-au urcat.

„Încercăm să ajungem la originea acestui incident împreună cu colegii noștri din Libia. Există multe naufragii care nu sunt niciodată înregistrate. Nu putem exclude faptul că poate fi unul dintre acestea.”, a spus Flavio Di Giacomo.

Doar în acest an, peste 743 de migranți și-au pierdut viața încercând să ajungă în Europa. Organizația Internațională pentru Migrație din cadrul ONU, a arătat, prin cifrele publicate că în acest an au fost înregistrate, 630 de decese în zona centrală a Mării Mediterane, față de 289 de decese la nivelul întregii zone, în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel