Câciu îl trimite la şcoală pe Cîţu: Să pună mâna pe carte!

Economistul Adrian Câciu îl critică dur pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Pun din nou acest tabel ca sa il vada domnul Cîtu. Cu recomandarea să pună mâna pe carte si sa învete ce este puterea de cumparare si cum se raportează în ajustare cu inflatia. Nu încălzește pe nimeni că nivelul inflatiei este în scădere. Inflatia adauga la cost/pret. Si erodeaza puterea de cumparare bruta. In luna mai, erodarea este de 0,3%. In termeni anuali, viata e mai scumpa cu 2,3%. Complicată viața trebuie sa fi avut unii dacă singurul lor motiv de a exista este acela de a se lauda chiar si atunci cand nu au de ce.

PS: Care este masura proprie si personala sau guvernamentală care sa fi condus la scaderea inflației? Aud? Aceea de inghetare a consumului si de faliment al ofertei?", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Câciu: "Te lauzi cu inflaţia, dar nu te uiţi la deficitul comercial"

"Adică te faci că nu vezi comunicatul cu producția industrială, ieri nu îl vezi pe acela cu scăderea salariului mediu brut, te lauzi cu investițiile nete pe primul trimestru deși căderea la investiții va fi de peste 20% in trim II. Te lauzi cu inflația care iata că ne arata o creștere a preturilor la alimente de 4,78%, nu te uiti la deficitul comercial, ai cele mai slabe ISD din ultimii 10 ani, ai deficit de cont curent în creștere și tot nu ai măcar decența să îți vezi de funcția ta efemeră și să dregi busuiocul prin decizii rationale", transmite economistul Adrian Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel