Câciu: Am renunțat la mașina pe motorină și o să iau una pe benzină

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Ministrul Adrian Câciu a vorbit despre prețul la benzină și motorină.

Ministrul Adrian Câciu a vorbit despre prețul la motorină și benzină:

„Tocmai am renunțat la mașina pe motorină și o să iau una pe benzină. Motorina s-a decuplat un pic de benzină, în sensul că prețul la motorină crește. Prețul la benzină chiar s-a ieftinit. N-am văzut ca cineva să anunțe că s-a ieftinit. Anunț eu că s-a ieftinit față de ceea ce se anunța acum 3 săptămâni, când am început și noi să facem o serie de controale în benzinării.

Un plin de motorină este undeva la 350 de lei. La 8,5 lei, evident că prețul este scump. De aceea, evident că trebuie să sprijinim și cetățenii, dar și transportatorii“, a spus ministrul Câciu.

Voucher 50 euro. Ciucă: Sigur că nu am fost la cumpărături în ultima perioadă

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, luni seară, despre măsurile cuprinse în pachetul „Sprijin pentru România”. 

La un moment dat, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre voucherele de 50 de euro și dacă a fost la cumpărături în ultima perioadă, dacă știe cât costă o pâine.

„Sigur că, în ultima perioadă, nu am fost la cumpărături, dar știu care sunt prețurile. Este adevărat că acest vouchere de 50 euro, la două luni de zile, nu pare o sumă foarte mare, dar el este destinat cetățenilor români vulnerabili și, practic, se adaugă măsurilor care sunt deja în derulare”, a zis Nicolae Ciucă.

„Prețul litrului de ulei a fluctuat de la 9 lei, la 12 lei, am văzut și cu 16. Despre pâine am discutat chiar cu cei care răspund de domeniul de panificații. Încă să păstrează prețul pâinii la pragul de 2 lei, într-adevăr, există pâine și mai scumpă”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Kelemen Hunor, despre măsurile de sprijin: Sunt echilibrate

Măsurile din cadrul pachetului Sprijin pentru România sunt echilibrate, consideră Kelemen Hunor, președintele UDMR, care a spus că statul are obligația de a ajuta toți cetățenii.

Kelemen Hunor a amintit, luni seară, despre pandemie, criza energetică și războiul din Ucraina.

„Suntem conștienți și vedem cu toții că niciun domeniu nu rămâne neafectat. În astfel de situații, averm nevoie de un stat putetrnic care să intervină acolo unde este nevoie. Și este nevoie pentru că trăim într-o criză economică, o criză economică care se va adânci în lunile care urmează. Vedem cum crește inflația în zona euro, în țările baltice, în Germania, în Franța, în Italia și acest lucru va afecta toate economiile europene”, a spus liderul UDMR.

Acesta susține că, în astfel de situații, statul are obligația de a ajuta toți cetățenii.

„Aceste măsuri au fost bine chibzuite, sunt echilibtare, sunt pe termen mediu, sunt pe termen lung și sunt imediate. Putem susține economia, putem susține bugetul, ca să avem posibilitatea de a ajuta acele categorii socicale care au nevoie de ajutorul statului”, a adăugat Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel