Câciu, sfat pentru cei care vor un credit: Nu faceți mișcări bruște. Nu este momentul!

Economistul Adrian Câciu vine cu un sfat pentru cei care intenţionează să facă un credit în perioada următoare. 

"De la 1 ianuarie 2021 IRCC va fi 1,98% față de 2,17% cât este în prezent. Acest indicator va fi valabil pentru trimestrul I 2021De la 1 aprilie 2021 IRCC va fi de 1,79% . Acest indicator va fi valabil pentru trimestrul II 2021. La acest moment ROBOR 3M este peste IRCC care va fi folosit de la 1 ianuarie, respectiv este la nivelul de 2,04%.În contextul menținerii lichidității în lei, a contextului inflaționist actual și în lipsa unei noi reduceri a ratei dobânzii de politică monetară este foarte posibil ca anul 2021 să mențină ROBOR 3 M peste nivelul IRCC.

Cum spuneam și în trecut diferența esențială dintre cei doi indicatori este că IRCC acoperă inflația trecuta (pierderea de cost efectivă) iar ROBOR 3M acoperă anticipat inflația viitoare (pierderea ulterioară de cost). Stiu că au fost multe discuții demagogice pe temă, multe din interesul de a menține un cost ridicat al creditării ceea ce creează bonusuri importante pentru brokerii de credite, dar, până la urmă, decizia de a opta intre credite cu diferite forme de cost trebuie să aparțină beneficiarilor de credit, care să cunoască avantajele și dezavantajele fiecărui tip de indicator.

În final, recomand ca orientarea spre credite să nu se facă mai devreme de a doua jumătate a anului viitor deoarece riscurile și impredictibilitatea economică și socială se mențin. Nu faceți mișcări bruște. Nu este momentul!", transmite economistul Câciu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel