Câciu, acuze dure aduse Guvernului: Incompetență economică crasă!

Guvern  Foto: Crișan Andreescu
Guvern Foto: Crișan Andreescu

"Măsura prin care s-a alocat 1 miliard de euro pentru IMM-uri este un fiasco", apreciază economistul Adrian Câciu.

"Până la acest moment, pentru granturile de 2.000 de euro, la o alocare de 100 milioane euro, solicitarile de finanțare sunt de 52 milioane euro.Discutăm de 26.500 companii fără nici un angajat dintr-un total de 328.000 de companii. 8% din total. Granturile pentru capital de lucru cele de până la 150.000 de euro dar nu mai mult de 15% din cifra de afaceri urmeaza sa fie accesate de pe data de 22 octombrie, iată la șase luni de la intervenirea situației de pierdere economică, iar aici avem o mare problemă.Retailul nonalimentar nu este eligibil încă, a trebuit ca Parlamentul să faca amendamente in6 acest caz, dar deocamdată președintele nu a promulgat legea.Ca cifre, măsura este o prostie economică.

La o pierdere deja stabilită de INS de 34% tu acorzi o compensatie de până în 15% si asta nu la toți cei care au pierdut.Cifra de afaceri a companiilor care presteaza servicii populatiei are o pondere de 7% din PIB. Până acum, pierderea estimată este la 4 miliarde euro urmand să ajunga la 7 miliarde euro până la finalul anului.Sa vii și să dai doar 350 milioane euro în compensare nu mai ține de logică economică. Este incompetența economică crasă și lipsă de legatura cu realitatea", transmite Adrian Câciu.

Câciu: Un reset guvernamental ar fi ideal pentru România

"Dar chiar și aceste 350 milioane euro nu vor ajunge în economie mai devreme de trimestrul I 2021. Si atunci, de ce ne întrebăm de ce dăm faliment?Vedeți dumneavoastră, situația economică este critică peste tot în Europa.

Dar diferența în a trece peste criză o face competența si capacitatea celor conduc de a promova politici economice cu impact pozitiv.Așa că, să nu mai dăm vina pe criza din Europa. Noi avem proștii noștri. Un reset guvernamental ar fi ideal pentru România. Și ar trebui să îl ceară antreprenorii, nu poporul", a scris economistul Câciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel