Câciu - Cîţu, DISPUTĂ cu cifrele pe masă pe banii românilor!

Economistul Adrian Câciu reacţionează după ce ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat că în primele şase luni ale anului 2020 s-au cheltuit pentru investiţii 16.1 miliarde lei ,"cea mai mare sumă cheltuită pe investiții în ultimii 10 ani".

"Cifrele nu au corespondent în perceptia corectă a realitatății în lipsa comparației și a raportării față de alte cifre sau sisteme valorice. Acestea sunt chestiuni de alfabet atât în matematică dar mai ales în economie. Când ai un obiectiv de a realiza investiții de 50 miliarde lei în 12 luni, ar trebui ca, la 6 luni să ai 25 miliarde lei realizate. Când ai realizat doar 16,1 miliarde lei din 25 de miliarde ar însemna că ai realizat doar 64,4% din ce ar fi trebuit. Când ai realizat doar 16,1 miliarde din 50 miliarde ar însemna că ai realizat doar 32,2% din ce ti-ai propus. Deci la jumătatea anului ai realizat cu mult sub 50% din ce ti-ai propus, mai exact 32,2% din total.

Evident, poti sa te si lauzi daca te raportezi la zero. Este evident că 16,1 miliarde este mai mare decât zero. Dar o astfel de laudă este exact tipul acela de laudă al profesionistului care ia 3,2 la bacalaureat. Evident a luat mai mult de zero, deci a muncit. La fel de evident este și faptul că a luat mai puțin de 5, deci a picat.

Concluzie: la jumatate de an investițiile sunt mult mai mici decât trebuiau sa fie. Dar, dincolo de asta mai au și o alta calitate negativă: nu se văd în cresterea nivelului serviciilor acordate populatiei sau bunăstarea acestora", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Ce a declarat Florin Cîţu

"Am continuat să investim MASIV și în luna iunie și se vede. 16.1 miliarde lei cheltuiți pe investiții în primele 6 luni din 2020! Cea mai mare sumă cheltuită pe investiții în ultimii 10 ani! Am schimbat paradigma din prima zi de guvernare. Ne-am concentrat pe investiții și doar așa am reușit să eliminăm TOATE scenariile apocaliptice promovate de socialiști pentru a induce panica în rândul populației. Toate aceste trompete TREBUIE să iasă public și să le ceara scuze romanilor.

Investițiile reprezintă singura soluția pentru a genera creștere economică cu prețuri stabile pe termen lung și locuri de muncă în sectorul privat. Am spus din primul moment. Investim iar economia privata o să răspundă pozitiv. Așa a fost", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel