CABINETUL BIDEN. Cine sunt viitorii oameni din administrația SUA

În urmă cu patru zile, candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a fost declarat câștigător. Iată cine sunt viitori oameni din administrația noului președinte.

După inaugurarea ca probabil va avea loc pe 20 ianuarie, președintele ales Joe Biden are aproximativ două luni să aleagă o echipă care îl va ajuta să conducă țara și să facă față celei mai grave pandemii din ultimul secol și unei situații economice dificile.

"Vom merge mai departe într-o manieră consecventă, punând împreună administrația pe care o vom alege pentru funcțiile Cabinetului", a declarat Biden. Iată care sunt posibilele nume din viitoarea administrație Biden.

Procurorul General al SUA

Doug Jones

Senatorul democrati Doug Jones din Alabama, care a fost învins de contracandidatul republican Tommy Tuberville la alegerile de săptămâna trecută, va rămâne fără loc de muncă în ianuarie. 

Amy Klobuchar

Senatoarea Amy Klobuchar din Minnesota, o altă rivală a lui Biden în timpul bătăliei pentru nominalizarea la președinția Partidului Democrat, este, de asemenea, menționată ca potențial candidat la funcția de procuror general. Înainte de a fi aleasă în Senat în 2006, Klobuchar a fost avocat al județului Hennepin. Județul este cel mai populat din Minnesota.

Tom Perez

Președintele Comitetului Național Democrat, Tom Perez, ar putea ocupa această funcție. Perez a fost procuror general adjunct pentru drepturile civile în administrația președintelui Obama, înainte ca Obama să îl numească secretar al Muncii.

Xavier Beccera și Sally Yates

Procurorul general al Californiei, Xavier Becerra, este un alt posibil candidat, la fel ca și Sally Yates, fost procuror general adjunct în administrația Obama. Ea a câștigat atenția națională atunci când președintele Trump a concediat-o în primele zile ale mandatului său, pentru că a refuzat să-și apere ordinul executiv care interzicea oamenilor din unele țări musulmane să intre în SUA.

Stacey Abrams

În același timp, este menționat și numele lui Stacey Abrams. Aceasta a fost aproape de a deveni prima femeie neagră aleasă ca guvernator, a devenit un avocat principal al drepturilor de vot după ce a pierdut alegerile guvernamentale din 2018 din Georgia.

Cory Bucker

Senatorul Cory Booker din New Jersey, un rival al lui Biden în timpul alegerilor preliminare, face parte din Comitetul judiciar al Senatului și a fost un sponsor principal al măsurii de justiție penală adoptată de Congres și semnată de Trump. El va aduce diversitatea Departamentului Justiției.

Preet Bharara

Preet Bharara, fost procuror șef federal în districtul de sud din New York din Manhattan. A fost demis de Trump la scurt timp după ce noul președinte îi ceruse să rămână în funcție.

Trezorierul General al SUA

Elizabeth Warren

Senatoarea Elizabeth Warren din Massachusetts s-a luptat cu Biden în cursa nominalizării Partidului Democrat. Este reprezentantă a curentului progresist și a fost profesoară de drept la Harvard. Are un istoric de luptă pentru clasa muncitoare și care urmărește marile bănci și corporații. 

Roger Ferguson 

Fostul vicepreședinte al Rezervei Federale, Roger Ferguson, care este directorul executiv al Asociației pentru Asigurări și Anuități a Profesorilor din America

Lael Brainard

Guvernatorul Rezervei Federale, Lael Brainard, ar putea fi candidatul de consens. Brainard a lucrat la Departamentul Trezoreriei în timpul administrației Obama.

Secretarul de Stat al SUA

Susan Rice

Susan Rice, care a fost consilieră de securitate națională și ambasador al SUA la Națiunile Unite sub conducerea lui Obama, este considerată o concurentă puternică pentru a servi drept diplomat de vârf al Americii. Ea a fost considerată, la începutul acestui an, drept colega de campanie a lui Biden.

Alte nume care sunt posibile pentru funcția de secretar de stat sunt William Burns, un ofițer veteran al Serviciilor Externe care a servit ca secretar adjunct de stat în administrația Obama și Anthony Blinken, secretar adjunct de stat al lui Obama și consilier adjunct pentru securitate națională care a servit ca și consilier de campanie Biden. Sunt menționați și democratul Chris Coons din Delaware și Chris Murphy din Connecticut.

Secretarul Apărării din SUA

Michele Flournoy

Michele Flournoy, fost subsecretar al apărării în administrația Obama, pare a fi un candidat de frunte. Ea este cofondatoare a centrului de reflecție Center for a New American Security.

Tammy Duckworth

SenatoareaTammy Duckworth din Illinois este, de asemenea, menționată ca un posibil candidat la funcția de secretar al apărării. Duckworth, care și-a pierdut ambele picioare din cauza războiului din Irak, a servit ca director al Departamentului pentru Afaceri al Veteranilor din Illinois și, mai târziu, ca secretar adjunct al Afacerilor Veteranilor, în timpul administrației Obama.

Jack Reed

Este menționat și senatorul Jack Reed din Rhode Island, un absolvent de la West Point care a servit în a 82-a divizie aeriană a armatei. Reed, care a fost și profesor la Academia Militară SUA, este cel mai înalt democrat din Comitetul pentru Servicii Armate al Senatului, informează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel