CAB reia, luni, rejudecarea dosarului "Transferurilor"

transferul
transferul

Curtea de Apel Bucureşti începe rejudecarea  dosarul "Transferurilor",  în care opt oameni din fotbal sunt acuzaţi de spălare de bani şi evaziune fiscală. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali.

"Casează în totalitate decizia penală recurată şi trimite cauza spre rejudecarea apelurilor declarate de Parchetul de pe lângă ÎCCJ - Direcţia Naţională Anticorupţie - Popescu Gheorghe, părţile civile statul român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Liceul cu program sportiv 'Banatul' Timişoara. Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de partea civilă AS Tractorul Braşov', se arată în decizia instanţei.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid George Copos.

CAB a mai decis atunci condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare a finanţatorului de la Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, la patru ani de închisoare a fostului director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi Mihai Stoica, la şapte ani de închisoare cu executare a fostului finanţator al FC Dinamo Bucureşti Cristian Borcea, la opt ani de închisoare cu executare a fostului impresar Ioan Becali, la şapte ani de închisoare cu executare a impresarului Victor Becali, la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului angajat al firmei 'Becali sport' Gică Popescu şi la trei ani de închisoare cu suspendare a fostului acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo Gheorghe Neţoiu.

Totodată, CAB a hotărât obligarea celor opt inculpaţi la plata unor despăgubiri către ANAF şi către cluburile sportive implicate, precum şi instituirea sechestru asigurător pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului. Toţi cei opt oameni din fotbal au declarat recurs.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel