CAB. Parcul Herăstrău rămâne al Bucureștenilor

Magistrații Curții de Apel au decis ca cele 7 hectare din parcul Herăstrău să rămână bucureştenilor. Clubul Sportul Studenţesc şi Primăria Capitalei au recâştigat cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău. 

Curtea de Apel Bucureşti  a decis, marţi, ca suprafaţa de 7 hectare din Parcul Herăstrău să rămână în proprietatea Municipalităţii. Decizia de marți este definitivă şi irevocabilă.

Lupta pentru recuperarea celor 7 hectare de teren din Parcul Herăstrău a început în 2006 când reprezentantul secţiei de Yachting a Clubului Sportiv Sportul Studenţesc, Liviu Doară, a cerut în instanță anularea Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra a 7 ha din Parcul Herăstrău, emis de către Ministerul Tineretului și Sportului în favoarea BTT, dar și a contractului de vânzare-cumpărare prin care BTT a înstrăinat cele 7 hectare către Domino 94 Impex și SC NIK IMPEX SRL. Primăria Capitalei a devenit parte în proces în 2009, în calitate de intervenient accesoriu, potrivit b365.ro.

Citește și: Sorin Oprescu, apel pe Facebook: Dați un vot pentru Parcul Herăstrău!

Avocații au avut ultima șansă pentru a convinge completul de judecată pe 21 aprilie. Atunci, au fost prezentate pledoariile finale. La același termen de judecată, reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel și-a prezentat concluziile în acest caz. Potrivit procurorului, terenul disputat, cu o suprafață de 7 hectare, face parte din Parcul Herăstrău și este astfel domeniu public. Prin urmare, a spus procurorul în ședința din 21 aprilie, "certificatul de atestare a dreptului de proprietate (n.r. emis de Ministerul Tineretului și Sportului) este lovit de nulitate absolută. Astfel, se impune anularea acestuia și a contractului de vânzare-cumpărare" încheiat între BTT și Domino 94 Impex și SC NIK IMPEX SRL.

La termenul din 17 martie, noul avocat al Primăriei Municipiului Bucureşti, Ana Diculescu-Şova, mama vitregă a fostului ministru Dan Şova, a înaintat o cerere de recuzare a completului de judecată din 2 motive: lipsa de obiectivitate a judecătorului Laura Moraru şi antepronunţarea pe unul dintre motivele care au stat la baza recursului înaintat de primărie în acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel