Câți români plătesc cu cardul când își comandă mâncarea de pe Internet

Ponderea internauţilor români care optează pentru plata cu cardul a comenzilor de mâncare este în creştere. 

În primele 2 luni ale acestui an, peste 30% dintre cei care au comandat mâncare online, au ales ca modalitate de plată plata cu cardul, dintre care 25% au optat pentru plata online, iar restul de 5% a ales să achite prin POS mobil, conform datelor platformei românești de food ordering foodpanda.ro.

În ceea ce privește valoarea medie a comenzilor, la nivel național, aceasta s-a situat la aproape 63 de lei pentru comenzile plătite online cu cardul, respectiv 61 de lei pentru cele achitate prin POS mobil.  

„Rezultatele lunilor ianuarie-februarie ale acestui an ne determină să credem că va exista o creștere constantă a plăților cu cardul pe tot parcursul lui 2017. Cea mai mare evoluție a avut-o valoarea totală a sumelor achitate online cu cardul, care a înregistrat o creștere de 38% în primele două luni ale lui 2017, față anul anterior”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

De asemenea, conform datelor centralizate de companie, sub 2% din cei care își comandă mâncarea de pe Internet optează pentru plata cu tichetele de masă. Media bonurilor folosite pentru plata unei comenzi plasate pe foodpanda este de circa 6 tichete.

[citeste si]

Bucureștenii, clujenii și timișorenii folosesc cel mai des plata cu cardul pentru achitarea preparatelor culinare comandate. În ceea ce privește valoarea medie a comenzilor achitate cu cardul, aceasta diferă în funcție de fiecare oraș în parte. Astfel că, cei din Capitală, achită prin intermediul cardului, în medie, 64 de lei per comandă, în timp ce locuitorii din Cluj-Napoca și Timișoară plătesc, în medie, 52 de lei, respectiv 42 de lei pentru o comandă.

Potrivit lui Bălăceanu, din totalul comenzilor din București plătite cu cardul, aproximativ 15% au fost înregistrate în aplicație, dintre care 12% au reprezentat comenzile plătite online, iar restul au fost cele achitate prin intermediul POS-ului. De asemenea, ponderea comenzilor din București lansate de pe desktop a fost de 11,7%, 10% reprezentând cele plătite online, iar 1,7% comenzile achitate prin POS mobil.

În ceea ce privește cea mai mare comandă achitată online cu cardul la începutul acestui an, aceasta a fost în valoare de aproximativ 580 de lei și a provenit din București. De altfel, cea mai mare comandă plătită prin intermediul POS-ului mobil a fost de 380 de lei, cu același oraș de proveniență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel