CA Alba Iulia: Complexul Energetic Hunedoara iese din insolvență

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a soluţionat marţi apelurile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de judecătorul sindic al Tribunalului Hunedoara în dosarul de insolvenţă al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi a respins cererea privind deschiderea procedurii insolvenţei, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Tribunalul Hunedoara a decis, în 23 iunie 2016, reintrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi a numit acelaşi administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova, au declarat surse din sectorul energetic.

CA Alba Iulia a admis apelurile declarate, a dispus anularea încheierilor atacate pronunţate de judecătorul sindic, iar în urma rejudecării "a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către creditori", se menţionează într-un comunicat transmis sursei citate.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Citește și: Complexul Energetic Hunedoara are conducere nouă. Mihael Melczer, numit director general

Potrivit minutei hotărârii pronunţate în acest caz, postată pe portalul Curţii de Apel Alba Iulia, instanţa a admis apelurile declarate de Sindicatul "Noroc Bun" Petroşani şi de doi creditori - SC Armor Security SRL Criscior - în insolvenţă, SC Compact Security SRL Deva - în insolvenţă - împotriva încheierii pronunţată de judecătorul sindic al Tribunalului Hunedoara, precum şi apelul declarat de creditoarea SC Gerom International SA Petroşani împotriva încheierii pronunţată de judecătorul sindic.

În consecinţă, CA Alba Iulia anulează încheierile atacate şi, procedând la rejudecare, admite cererea în interes propriu formulată de Sindicatul "Noroc Bun" Petroşani şi opoziţia formulată de creditoarea SC Gerom International SA Petroşani. Ca atare, instanţa respinge cererea formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către o serie de creditori.

Procesul prin care s-a cerut reintrarea în insolvenţă a CEH s-a judecat la Tribunalul Hunedoara.

[citeste si]

CEH a mai fost în procedură de insolvenţă în perioada ianuarie - mai 2016, după care sentinţa Tribunalului Hunedoara a fost desfiinţată de CA Alba Iulia şi dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 3 mai, apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petroşani împotriva sentinţei prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulată şi cauza trimisă spre rejudecare la instanţa de fond. Prin decizia CA Alba Iulia, intrarea în insolvenţă a CEH a fost anulată, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei urmând să fie reanalizată.

Instanţa din Alba Iulia a apreciat, potrivit motivării, că soluţia de deschidere a respectivei proceduri este lovită de nulitate deoarece judecătorul sindic, recunoscând calitatea de parte în cauză a Sindicatului "Noroc Bun" Petroşani, nu s-a pronunţat asupra apărărilor acestuia.

În cadrul CEH lucrează mii de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan din Valea Jiului.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy