C919, avionul chinez care vrea să concureze cu Airbus și Boeing

 După mai mulţi ani de întârzieri, primul avion de pasageri de mari dimensiuni de concepţie chineză - C919 - a efectuat vineri zborul inaugural, un pas major în dorinţa Chinei de a concura cu Airbus şi Boeing pe piaţa avioanelor de pasageri de mari dimensiuni, transmite Reuters. 

Produs de compania de stat Commercial Aircraft Corp of China (COMAC), avionul C919 era programat iniţial să efectueze zborul inaugural în 2015, dar acest termen a suferit foarte multe amânări, din cauza numeroaselor teste şi autorizări. Modelul C919 are o capacitate de peste 150 de locuri şi o rază de 4.075 de kilometri. 

Avionul va concura cu aeronavele de pasageri de mari dimensiuni Boeing 737 şi Airbus A320, pe o piaţă globală care ar urma să ajungă în următorii 20 de ani la aproximativ 2.000 de miliarde de dolari. În acest context, China este unul dintre segmentele de piaţă cruciale pentru marii producători occidentali de avioane, în condiţiile în care Airbus estimează că transportatorii aerieni chinezi vor avea nevoie de 6.000 de noi avioane în valoare de 945 miliarde de dolari în următorii 20 de ani. 

În dorinţa de a cuceri o cotă cât mai mare din piaţa chineză, Airbus şi Boeing au încheiat parteneriate cu firme chineze. Airbus are un centru de finalizare şi livrare a avioanelor la Tianjin, în timp ce Boeing are de gând să deschidă o facilitate în parteneriat cu COMAC, unde de vopsi şi va instala elementele de cabină pentru aparatele Boeing 737. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel