EXCLUSIV  Bypass-ul gastric, o soluție salvatoare. Medicul Florin Turcu: În America se face frecvent

Dr. Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală, cu competențe în Chirurgie laparoscopică, de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, la DCNews și DCMedical, despre bypass-ul gastric, una dintre cele mai eficiente intervenții pentru slăbire.

„Bypass-ul gastric este o intervenție chirurgicală pe cale laparoscopică. Este considerată, în prezent, golden standard în tratamentul obezității morbide. Își păstrează această supremație pentru că efectele acestei intervenții chirurgicale sunt mai durabile în timp. De asemenea, face parte din categoria operațiilor cu un puternic impact metabolic pentru că îi vindecă pe pacienții care au diabet și probleme importante cu acumularea excesivă de grăsimi în sânge”, a spus Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală, cu competențe în Chirurgie laparoscopică.

Sanador

„Este un pic mai complexă decât operația de micșorare de stomac, pentru că se adresează atât stomacului, cât și intestinului. Constă în crearea unui stomăcel foarte mic, mult mai mic decât în operație de micșorare de stomac”, a explicat medicul. 

De asemenea, a spus că este o soluție salvatoare, „o operație cu un profil de siguranță foarte bun”.

„În America este intervenția chirurgicală care se face cel mai frecvent pentru obezitatea morbidă. Acolo, gradul de obezitate al pacienților este foarte înalt, iar aceste operații au un efect durabil”, a subliniat Florin Turcu. 

Dr Florin Turcu: Chirurgia bariatrică în lupta cu obezitatea. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel