Buzunarul gros. Românii, mai tari ca spaniolii

Românii alocă un procent mai mare din cheltuieli pe mobilă şi echiparea locuinţei decât spaniolii, conform unui studiu de actualitate.

Gospodăriile din Uniunea Europeană au alocat, în medie, în 2016, 5,5% din cheltuielile totale pentru mobilă, echipamente şi mentenanţa de rutină a gospodăriei, adică o sumă totală de 443 miliarde de euro, echivalentul a 3% din Produsul Intern Brut al UE sau 900 de euro pe cap de locuitor UE, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat.

Conform acestor date, gospodăriile din Malta (7%), Germania (6,8%), Austria (6,6%) şi Lituania (6,5%) alocă cea mai mare parte din cheltuielile lor totale pentru mobilă, echipamente şi mentenanţa de rutină a gospodăriei. Gospodăriile din România se situează sub media UE, alocând (conform datelor din anul 2015) 4,5% din cheltuielile lor totale pentru mobilă, echipamente şi mentenanţa de rutină a gospodăriei.

Cu toate acestea este o pondere mai mare decât a gospodăriilor din Grecia (2,8%), Letonia (4%), Spania (4,2%), Irlanda şi Cipru (ambele cu 4,3%) şi Ungaria (4,4%). Între 2006 şi 2016, ponderea cheltuielilor pentru mobilă, echipamente şi mentenanţa de rutină a gospodăriei în totalul cheltuielilor gospodăriilor a scăzut în marea majoritate a statelor membre.

Cele mai mari reduceri sunt înregistrate în Grecia (de la 5,3% din totalul cheltuielilor în 2006 la 2,8% în 2016) şi Irlanda (de la 6,6% la 4,3%), urmate de Bulgaria, scădere de 1,6 puncte procentuale, Ungaria, scădere de 1,5 puncte procentuale, şi Cipru, scădere de 1,4 puncte procentuale.

În schimb, în România ponderea cheltuielilor pentru mobilă, echipamente şi mentenanţa de rutină a gospodăriei în cheltuielile totale ale gospodăriilor a crescut în ultimii zece ani, de la 3,3% în 2005 la 4,5% în 2015.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel