EXCLUSIV  Buzoian condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor în pandemie. Piperea: IMENSĂ eroare judiciară!

Avocatul Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea

Un buzoian de 37 de ani este primul român condamnat la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor în pandemie.

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat cazul primului român condamnat cu executare pentru zădărnicirea combaterii Covid, după ce a evadat din curtea spitalului, deși rezultatul testului a fost negativ.

Un bărbat de 37 de ani, cu handicap psihic, din județul Buzău este primul român condamnat la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce în primăvara anului trecut a evadat dintr-un modul izolator aflat în curtea secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, unde aştepta rezultatul testului pentru COVID-19.

Însă testul a indicat ulterior că el nu era infectat cu Covid, dar suferea de TBC. Decizia instanței este definitivă, iar buzoianul este condamnat la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor deși nu avea Covid-19.

'Este o decizie definitivă. Nu știu dacă mai poate fi atacată cu recurs sau printr-o cale extraordinară, înțeleg că este și cu executare. Prin urmare, tocmai că este definitivă, pot să afirm că este o imensă eroare judiciară. În primul rând, persoana respectivă a fost testată negativ. În consecință, nu exista niciun risc ca el să răspândească boala. Așa spunea testul.', a declarat Piperea.

Eroare judiciară enormă

'În al doilea rând, anul trecut, Avocatul Poporului a emis un raport public, din care rezulta că, în condițiile în care impui spitalizarea persoanelor asimptomatice, care sunt suspectate că au boala, ele fiind o țintă a autorităților, internarea medicală este echivalentă cu detenția, privarea de libertate, în exact formula pe care o prevede legea penală. Acest punct de vedere există dintotdeauna în Codul Penal. Este o dispoziție care vorbește despre imposibilitatea de a sancționa o persoană care evadează dintr-un spațiu de detenție, el fiind nevinovat. Evident, când persoana este vinovată i se adaugă cumul la pedeapsă. Când este nevinovat, el nu poate fi sancționat pentru că era în închisoare, nici pentru faptul că a evadat de acolo. Din această perspectivă, consider că este vorba despre o enormă eroare judiciară. Am senzația că, într-un fel sau altul, instanțele au ținut neapărat să dea un semnal, semnalul pe care și l-a dorit domnul Arafat. Acest lucru e grav!', a subliniat Piperea.

Instituția Revizuirii

'Pentru că este vorba despre o hotărâre definitivă, în momentul de față putem comenta decizia. Comentariul meu este, deși nu pun în discuție, sub nicio formă, regulile procesului care spun că, dacă s-a pronunțat o hotărâre definitivă, persoana este condamnată, însă există 'eroarea judiciară'. Aceasta stă la baza căii extraordinare de atac, numită Instituția Revizuirii. La revizuire se vorbește despre eroare judiciară. Dacă are cineva la dispoziție un termen în care să exercite Revizuirea, să o facă pentru că este o enormă eroare judiciară în acest caz!', a conchis avocatul Gheorghe Piperea, pentru DC News.

CITEȘTE ȘI Fraudă prin telefon, numere dubioase. Piperea: Cum să te aperi de facturile supraîncărcate. SINGURA soluție pentru că ”statul român e în bălării și nu a luat nicio măsură”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel