Buzău: Mii de hectare de culturi agricole, distruse de grindină

Diana Popescu / 10 iul 2017 / 10:01 Salveaza PDF Comentarii
grindina
grindina

Peste 5.000 de hectare de culturi agricole din Câmpia Râmnicului Sărat, în localităţile Puieşti, Boldu, Vâlcelele, Balta Albă, au fost distruse de grindina căzută la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat luni, primarul localităţii Puieşti, Florin Leaua. 

Potrivit sursei citate, culturile de pe circa 3.800 de hectare sunt distruse complet, iar pentru restul suprafeţei în proporţie de circa 50-80 la sută. 

"În urma inventarierii zonei calamitate, a reieşit că pe circa 3.800 de hectare culturile agricole sunt distruse complet, grâul a fost culcat la pământ şi scuturat în totalitate, de la porumb a mai rămas doar tulpina, iar la floarea soarelui, tulpina şi o parte din capitul", a mai declarat primarul comunei Puieşti. 

Sursa citată a mai precizat că "pe lângă culturile de grâu care urmau să fie recoltate în această săptămână" şi cele de porumb şi floarea-soarelui, au mai fost afectate şi grădinile şi pomii fructiferi din gospodăriile sătenilor. 

"Doar o treime din suprafaţă aparţinând societăţilor comerciale este asigurată, restul culturilor nu au asigurare şi dacă nu vor fi ajutaţi de Guvern, ţăranii nu vor avea bani să planteze la anul, fiind nevoiţi să-şi vândă terenurile", a mai declarat primarul din Puieşti. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25