Buzău: Director al Finanţelor Publice, condamnat la ÎNCHISOARE

Fostul director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Buzău, Cîrcei Petruş Octavian, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în urma individualizării pedepsei magistraţii hotărând suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere pe un termen de 4 ani.

Cîrcei a fost reţinut în august 2016 fiind suspectat că ar fi dezvăluit informaţii secrete către doi oameni de afaceri cercetaţi de DIICOT într-un dosar de spălare de bani.

Potrivit soluţiei pe scurt a Tribunalului Bucureşti, magistraţii 'achită pe inculpatul Cîrcei Petruş Octavian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei', dar 'în baza art. 269 alin (1) C. pen., condamnă pe inculpatul Cîrcei Petruş Octavian, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului'.

Muncă neremunerată în folosul comunităţii

Totodată, conform prevederilor legale, magistraţii 'suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani închisoare, pe un termen de supraveghere de 4 ani', iar 'pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Buzău sau S.C. Urbis Serv S.R.L. Buzău', reiese din soluţia instanţei.

[citeste si]

Sentinţa poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel