UPDATE II. TIR cu 42 de tone de azotat de amoniu, răsturnat pe DN 2C

Un TIR încărcat cu 42 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat, luni, pe DN 2C, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de localitatea Padina din judeţul Buzău.

UPDATE 2

Pompierii au securizat zona, au spălat pata de ulei scursă de la baia de ulei şi au început să scoată sacii cu azotat de amoniu pentru a evita un eventual incendiu, a declarat, pentru Agerpes, subprefectul judeţului Buzău, Sorin Gheorghe, aflat la locul accidentului. Potrivit sursei citate, traficul este blocat pentru că riscul unui explozii nu a dispărut. 'TIR-ul este răsturnat şi ar mai putea apărea scurgeri de combustibil care în combinaţie cu azotatul de amoniu şi o scânteie ar putea produce o explozie. Pompierii au demarat acţiunea de scoatere a sacilor cu azotat de amoniu pentru a îndepărta orice sursă de pericol', a mai declarat sursa citată.

Subprefectul Sorin Gheorghe a mai spus că o posibilă cauză a evenimentului rutier ar fi balansul produs de TIR care a condus la pierderea controlului direcţiei. 'Şoferul venea din Bulgaria şi mergea în localitatea Gălbinaşi. Acesta reclamă un balans în urma căruia autovehiculul s-a răsturnat', a mai declarat sursa citată.

UPDATE 1

Potrivit ISU, zona fost închisă şi s-au luat toate măsurile de securitate. 'Patru echipaje ISU, formate din 17 pompieri, acţionează la locul accidentului. Au fost semnalate scurgeri de ulei, dar nu s-a produs un incendiu, traficul a fost restricţionat complet, iar zona a fost izolată', a declarat pentru Agerpres prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim. Potrivit acesteia, primele măsuri au fost luate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală din Pogoanele. 'Au fost deconectate bornele de la baterie, iar zona a fost izolată pe o rază de 1 kilometru', a precizat Ichim.

'În urma răsturnării TIR-ului au fost semnalate scurgeri de combustibil, drumul a fost închis la un kilometru distanţă de accident', a declarat. pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), George Creţu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel