Buzău: 42 de percheziţii efectuate de poliţişti şi procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri

IPJ Cluj captură droguri
IPJ Cluj captură droguri

Un număr de 42 de percheziţii domiciliare au fost efectuate, miercuri, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Buzău, fiind ridicate produse susceptibile a avea efecte psihoactive, instrumente utilizate la porţionarea şi cântărirea drogurilor, bani şi arme, anunţă Biroul de presă al IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, la data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Buzău au efectuat 42 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Buzău şi a municipiului Bucureşti, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile avea efecte psihoactive, fără autorizaţie.

'Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie - noiembrie 2019, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 51 de ani, din Buzău, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi droguri de mare risc (cannabis şi amfetamină), dar şi cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, de pe raza municicpiilor Bucureşti şi Galaţi, iar ulterior le-ar fi revândut în judeţul de domiciliu.În urma activităţilor desfăşurate în cauză, vor fi puse în executare 27 de mandate de aducere', a mai declarat sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române, în activităţi fiind angrenaţi poliţişti de la brigăzile şi serviciile de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti, Bacău, Bucureşti, Galaţi, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Vrancea, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău, de asemenea, la activităţi au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel